Råvaror

Vår mat lagas från grunden av noggrant utvalda råvaror. Våra kockars känsla för råvaror och smaker är viktig. Nyfikenheten gör att vi aldrig står still utan ständigt hittar sätt att förnya och överraska våra gäster. Det inbjuder också dig som gäst att vara med och skapa vår resa framåt.

Hos oss smakar du olika rätter på säsongens råvaror, ofta från allt det som Sverige och övriga Norden har att erbjuda från hav, skog, trädgård och bondgårdar.

Vi har täta samarbeten med utvalda producenter. Hagshultskossorna som ger oss unikt kött, Jurss mejeri och Almnäs Bruk som levererar goda ostar, Stensåkra och Jokkmokks rökeri som ger oss goda korvar och fläsk, Gläntan som ger oss vilt, och inte minst Bondens skafferi som förser oss med grönsaker från småskaliga producenter från Östergötland. Vårens primörer såsom betor och sparris skördas på Gotland och från svenska sjöar hämtas pinförsk Gös från Hjälmaren och Svensk Fjällröding från Landön. Sverige är som ett stort skafferi.

Vi strävar efter att vara en hållbar restaurang som bidrar till en bättre framtid. Vår hantering av råvaror är avgörande och vi är noga med val och inköp så att våra gäster kan känna sig trygga med vad de äter hos oss. Råvarorna används i matlagningen till deras minsta beståndsdelar. Det kräver kreativitet och skicklighet i köket, och du som gäst kommer att upptäcka många goda smaker och rätter som inspirerats av råvarorna i köket.

 

 

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.