Menyer

Långbro värdshus har öppet hela dagen och vi serverar våra gäster goda måltider baserade på säsongens smaker och råvaror. Vi hämtar råvaror och ingredienser från bondens skafferi och skörd från skog och trädgård. Långkok, picklat, inlagt, inkokt och bär som syltats in.

Vi har stort fokus på råvaror från sjöar och hav, och vi serverar alltid fisk- och skaldjursrätter. Köket skapar både nya och klassiska måltider på kött, fågel och vilt, alltid med gott om svenska råvaror.

 

Lunchmeny

Kom och njut  en kort eller långlunch inne i våra ombonade matsalar. Ni beställer lunchmaten från bartavlan, tar smör bröd och sallad och slår er ner var ni behagar lite beroende på vädergudarna. Rätterna varieras efter dagens bästa råvaror. För denna ”dagens” lunch är det ingen bordbokning. Det går också bra att hämta här och ta med lunchen hem. Beställ på plats eller ring 08-646 00 50 så ordnar vi med din beställning.

Vill ni boka bord och istället ha bordsservering, rekommenderar vi vår affärslunchmeny inne i lilla matsalen med vår omsorgsfullt tillagade två- eller trerätters affärsmeny.

Lunchmeny

 

Middag

Vårt kök erbjuder omsorgsfullt tillagade förrätter, varmrätter och desserter med avstamp i aktuell säsong. För oss är det viktigt att hela familjen ska kunna samlas runt en trevlig måltid och att det finns något att äta för alla. Barn och ungdomar kan därför hos oss välja att äta halvportioner eller beställa från menyn för de yngre.

 

Kvällsmeny

Meny för de yngre

 

Mat och dryck i baren

Baren på Långbro värdshus är en populär mötesplats för dryck och mat. Här slinker du in för en vällagad lunch, husmanskost eller en god, enkel kvällsmat. Utbudet i baren varierar från dag till dag och presenteras på vår menytavla i baren.

Barmeny

Vårt öl- och vinsortiment förnyas regelbundet, och du kan prova öl från lokala bryggerier och alkoholfria drycker med god smak och kvalitet. Vi gillar drycker!

Vin

Öl

I vår dryckesmeny finns drycker baserade på bär och frukt, öl och snaps, vin och andra dryckesalternativ.

Drycker och drinkar

 

Specialkost

Våra kockar och serveringspersonal skapar måltider för alla och tar hänsyn till allergier och specialkost så långt det är möjligt. Vi märker ut vilka rätter som innehåller mjölkprotein och gluten. Har ni andra allergener pratar ni med vår serveringspersonal som guidar er.

På våra menyer beskriver vi allergener och vad som kan bytas ut så här:

Rätten innehåller G=gluten M=mjölkprotein N=nötter
Med stjärna G* M* N* = rätten går att förändra till fri från allergenerna

 

Festmeny om ni är många

Om ni är 17 personer eller fler och önskar äta middag förbeställer ni er mat från vår festmeny. Är ni färre än 17 personer beställer ni från vår kvällsmeny på plats. Önskas privat rum och ni är färre än 17 personer tillkommer en mindre hyra för lokal och personal.

Festmeny

 

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.