Menyer

Långbro värdshus har öppet hela dagen och vi serverar våra gäster goda måltider baserade på säsongens smaker och råvaror. Vi hämtar råvaror och ingredienser från bondens skafferi och skörd från skog och trädgård. Långkok, picklat, inlagt, inkokt och bär som syltats in. Vi har stort fokus på råvaror från sjöar och hav, och vi serverar alltid fisk- och skaldjursrätter. Köket skapar både nya och klassiska måltider på kött, fågel och vilt, alltid med gott om svenska råvaror.

 

Lunch

På Långbro värdshus serverar vi lunch på vardagar klockan 11-14. Du droppar in och beställer från dagens menytavla. Vi erbjuder flera nya rätter dagligen, och dessa publiceras på vår webbsida kvällen innan.

Önskas bordsservering serverar vi vår omsorgsfullt tillagade två- eller trerätters affärsmeny i matsalen. Vi rekommenderar att du bokar bord innan.

Lunchmeny

 

Mat och dryck i baren

Baren på Långbro värdshus är en populär mötesplats för dryck och mat. Här slinker du in för hemlagad husmanskost och god, enkel kvällsmat. På lördagar och söndagar serverar vi barlunch.

Utbudet i baren varierar från dag till dag och presenteras på vår menytavla i baren.

Barmeny

 

Vårt öl- och vinsortimentet förnyas regelbundet, och du kan prova öl från lokala bryggerier och alkoholfria drycker med god smak och kvalitet. Vi gillar drycker!

Vin

Öl

 

Middag i matsalen

Vårt kök erbjuder omsorgsfullt tillagade förrätter, varmrätter och desserter med avstamp i aktuell säsong. Matsalen är öppen från kl 17 tisdag till lördag.

Tisdag till torsdag erbjuder vi alltid en fiskrätt, en kötträtt, samt en vegetarisk måltid för 150 kr. Vi kallar det Dagens – fast på kvällen! Menyn presenteras på webbsajten samma dag kl 14.

Vi vill att hela familjen ska kunna samlas runt en trevlig måltid hos oss och att det finns något att äta för alla. Barn och ungdomar kan därför välja att äta halvportioner från à la carte-menyn eller beställa från menyn för de yngre.

Kvällsmeny

 

I vår dryckesmeny finns drycker baserade på bär och frukt, öl och snaps, vin och andra dryckesalternativ.

 

Helglunch

Vår Brunchbuffe ersätts tillfälligt av en Helglunch som serveras på helgerna ett tag framöver.  Detta med anledning av Coronavirusets framfart och är en av våra åtgärder i arbetet med att minmera möjligheter till spridning av viruset. Menyn består av några väl utvalda lunch- och a la carte favoriträtter som du väljer ifrån. Självklart med flera goda desserter att avsluta måltiden med.

Helglunchen serveras mellan 11.30 och 16. Du väljer mellan fyra sittningar med start kl 11.30, kl 12.00, kl 13.45 och kl 14.00 och du har tillgång till bordet i två timmar. Dyker ni upp spontant mellan sittningstiderna kan det finnas drop-in platser.

Helglunch

 

Specialkost

Våra kockar och serveringspersonal skapar måltider för alla och tar hänsyn till allergier och specialkost så långt det är möjligt. Vi märker ut vilka rätter som innehåller mjölkprotein och gluten. Har ni andra allergener pratar ni med vår serveringspersonal som guidar er.

 

Festmeny om ni är många

Om ni är 17 personer eller fler och önskar äta middag i matsalen eller våra middagsrum en trappa upp, förbeställer ni er middag från vår festmeny. Är ni färre än 17 personer beställer ni från vår kvällsmeny på plats. Önskas privat rum och ni är färre än 17 personer tillkommer en mindre hyra för lokal och personal.

 

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.