Menyer

Långbro värdshus har öppet hela dagen och vi serverar våra gäster goda måltider baserade på säsongens smaker och råvaror. Vi hämtar råvaror och ingredienser från bondens skafferi och skörd från skog och trädgård. Långkok, picklat, inlagt, inkokt och bär som syltats in. Vi har stort fokus på råvaror från sjöar och hav, och vi serverar alltid fisk- och skaldjursrätter. Köket skapar både nya och klassiska måltider på kött, fågel och vilt, alltid med gott om svenska råvaror.

 

Sommarlunch

Från och med den 4.e juli serveras sommarlunch mellan 12 – 16 på vår uteservering. Kom och njut  en kort eller långlunch i solen och grönskan. Ni beställer i baren och sätter er under det gröna parsolltaket eller i solen, beroende på vädergudarna. Rätterna varieras efter dagens bästa råvaror. Vi tar ingen bordsbokning utomhus, men det finns gott om plats.

Dagens lunch och Affärslunch med bordsbokningen inomhus tar ett sommaruppehåll till och med den 9:e augusti. Då går det åter att boka bord för affärslunchmeny i matsalen inne med vår omsorgsfullt tillagade två- eller trerätters affärsmeny.

Sommarlunch

 

 

Mat och dryck i baren

Baren på Långbro värdshus är en populär mötesplats för dryck och mat. Här slinker du in för en vällagad lunch, husmanskost eller en god, enkel kvällsmat. Utbudet i baren varierar från dag till dag och presenteras på vår menytavla i baren.

Barmeny

 

Vårt öl- och vinsortimentet förnyas regelbundet, och du kan prova öl från lokala bryggerier och alkoholfria drycker med god smak och kvalitet. Vi gillar drycker!

Vin

Öl

 

Middag

Vårt kök erbjuder omsorgsfullt tillagade förrätter, varmrätter och desserter med avstamp i aktuell säsong. För oss är det viktigt att hela familjen ska kunna samlas runt en trevlig måltid och att det finns något att äta för alla. Barn och ungdomar kan därför hos oss välja att äta halvportioner från sommarmenyn eller beställa från menyn för de yngre. Från den 5:e juli är sker all servering utomhus på vår terass där vi har öppet hela sommaren. Inomhus öppnar vi upp igen för middag den 13.e augusti

Sommarmeny

I vår dryckesmeny finns drycker baserade på bär och frukt, öl och snaps, vin och andra dryckesalternativ.

 

 

Specialkost

Våra kockar och serveringspersonal skapar måltider för alla och tar hänsyn till allergier och specialkost så långt det är möjligt. Vi märker ut vilka rätter som innehåller mjölkprotein och gluten. Har ni andra allergener pratar ni med vår serveringspersonal som guidar er.

 

Festmeny om ni är många

Våra privata matsalar inne öppnar igen i augusti. Om ni är 17 personer eller fler och önskar äta middag i matsalen eller våra middagsrum en trappa upp, förbeställer ni då er middag från vår festmeny. Är ni färre än 17 personer beställer ni från vår kvällsmeny på plats. Önskas privat rum och ni är färre än 17 personer tillkommer en mindre hyra för lokal och personal.

 

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.