Fest 1 juli- 30 september

Bjud in till fest och måltider i avslappnad atmosfär en trappa upp.

 

Boka en egen privat matsal i vår sekelskiftesvilla för att fira tillsammans med kollegor, kunder, vänner eller familj. Här kan du bjuda in till fest där måltiden bygger på svenska mattraditioner och mathantverk. Viktiga högtider som födelsedagar, dop och bröllop eller privata sammankomster för familjer och vänner firas ofta i vårt hus, och företagsfester, jubileum, kundevent och representationsmiddagar efterfrågas ofta av våra gäster.

 

På Långbro Värdshus erbjuder vi fyra populära chambre séparée där atmosfären är privat med en avslappnad hemmakänsla. Är ni ett mindre sällskap som vill ha en intim middag är våra mindre rum lagom för 6 respektive 12 personer. De större rummen rymmer allt från 15 till upp till 100 personer beroende på dukning.

En god festmåltid kan se ut på olika sätt. Mingel, en sittande middag eller kanske en mix av båda, att både bli serverad vid bordet och ta för sig själv.

På lunchtid under helgerna är Brunchbuffé är ett trevligt sätt att äta tillsammans vid dop och födelsedagar. Då plockar ni själva från bufféns olika kalla och varma anrättningar med avslutande desserter.

Föredrar du att få allt serverat vid bordet kan en två, tre eller fyra rätters middag med varierade råvaror och mycket grönt från vår festmeny nedan vara det rätta. Vi lagar alltid mat efter råvaror i säsong, så fråga oss vilken soppa, garnityr eller vilka grönsaker vi erbjuder vid ert festdatum. Vissa råvaror som potatis, äpplen och svamp kan komma att förändras till annan sort beroende på säsong.
För att uppnå bästa möjliga service och kvalitet, ber vi om ert val senast 14 dagar i förväg. I priset ingår lokalhyra, linne, personal samt enklare blommor.

 

Middag eller Fest för många

Är ni 11 – 18  personer beställer ni från vår anpassade kvällsmeny på plats. Önskas privat rum och om ni är färre än 18 personer tillkommer en hyra för lokal och personal.

Om ni är fler än 18 personer och önskar äta middag i våra middagsrum en trappa upp, förbeställer ni och gör ert gemensamma val från vår festmeny nedan.

Söker ni en festlokal för festmiddagar eller evenemang i Stockholm city, för 20 – 140 personer så hör av er till vår systerrestaurang Restaurang Nationalmuseum

 

 

Drinktilltugg

Gravad lax  på Danskt rågbröd, senapscrème och syrad gurka  45 st 

Rökt gulbeta med getostcréme och friterad schallottenlök 45 st

Västerbottenostkrustad med löjrom 2 st 45 

Souvasrentartar på rågbrödskrutong, pepparrotsfärskost och frystorkat lingon 45 st

Oliver 45 burk

Rostade mandlar 50 burk

Förrätter

Inkokta svartrötter med Karl-Johansvamp, friterad rotselleri, lök, körvel och harsyra 150

Lättrökt laxtartar med pepparrot, potatis, kavring och gräslök G* M 155

Säsongens soppa. Efter önskemål och säsong, kokar vi soppa och serverar med passande garnityr. Exempel på soppor; Karl-Johansvamp, sparris, kräftsoppa, blåmusslor, hummer eller jordärtskocka.
Pris efter råvara

Biffcarpaccio med dragonmajonnäs, schalottenlöksvinägrett, friterad palsternacka och senapsfrön 165

Toast Skagen med liten sallad G* M* 165

Långbros sillar  med lagrad ost och bröd (fat/skålar på bordet) G*M* 160

Långbros klassiker  skagen, varmrökt röding med betor och senapskräm samt Nationalcheddarroyal   G* M* 185

 

Varmrätter

Kantarellfyllda sommarkåldolmar med bakad lökkräm, betor, hasselnötter och Havgusost G M* N* 195

Ångad torskrygg med ägg, räkor, pepparrot, kokt färskpotatis, brynt smör och citron M* 320  

Grillad oxfilé (180g) med färskpotatis, gräddkokta kantareller, sommarkålsallad och portvinssky M* 375 (serveras medium)

Majskycklingbröst från Munka-Ljungby med bakade gotlandsbetor, spetskål, färskpotatis och körvelgräddsky M* 245

Rimmad lax med dillstuvad potatis, Västervikssenap och sensommargrönsaker M* 235

Wallenbergare med potatispuré, sockerärtssallad, rårörda lingon och skirat smör G*M 225

Klassikern  535

Vi erbjuder även en färdig trerättersmeny skapade av våra klassiska rätter. Meny beställs till hela sällskapet.

Toast Skagen med liten sallad G* M*

Helstekt nötbogsstek med sensommar grönsaker, ört- och citronsmör, rostad Cheriepotatis och rödvinssky M*

Cremé Brûlée  M

535

 

Desserter

Blåbärs- och färskostparfait med mandelflarn M N 135

Ett urval av svenska och europeiska ostar på tallrik med tillbehör G* M 120

 Crème Brûleé M 110

Chokladmousse med hallonsorbet och rostad chokladkaka G M 135

Tårtor

Bröllopstårta från Handgjort Fruängen 140 per person

Moderna tårtor med maräng- eller chokladmarängbottnar samt frukt- och bärmousse efter säsong 105 per person

 

 

I priserna ingår dukning med linnedukar, linneservetter och enklare blommor.

 

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.