Fest

Bjud in till fest och måltider i avslappnad atmosfär en trappa upp.

 Med stor respekt för rådande omständigheter följer vi alla direktiv från folkhälsomyndighete men med hänvisning till information från Visita, berörs privata fester och företagsevenemang inte av den regel som gäller för offentliga tillställningar och allmänna sammankomster. Därför omfattas privata tillställningar på restaurang inte av begränsningen till 50 deltagare, och ger oss möjlighet att erbjuda middagar till större sällskap. Däremot gäller vid dessa privata arrangemang samma åtgärder mot smittspridning på restaurang i övrigt, såsom att undvika trängsel och köande, inte äta eller dricka ståendes, och att i övrigt följa de anvisningar som möjliggör bra hygien för såväl gäster som personal. 

Boka en egen privat matsal i vår sekelskiftesvilla för att fira tillsammans med kollegor, kunder, vänner eller familj. Här kan du bjuda in till fest där måltiden bygger på svenska mattraditioner och mathantverk. Viktiga högtider som födelsedagar, dop och bröllop eller privata sammankomster för familjer och vänner firas ofta i vårt hus, och företagsfester, jubileum, kundevent och representationsmiddagar efterfrågas ofta av våra gäster.

 

På Långbro Värdshus erbjuder vi fyra populära chambre séparée där atmosfären är privat med en avslappnad hemmakänsla. Är ni ett mindre sällskap som vill ha en intim middag är våra mindre rum lagom för 6 respektive 12 personer. De större rummen rymmer allt från 15 till upp till 100 personer beroende på dukning.

En god festmåltid kan se ut på olika sätt. Mingel, en sittande middag eller kanske en mix av båda, att både bli serverad vid bordet och ta för sig själv.

På lunchtid under helgerna är buffe är ett trevligt sätt att äta tillsammans vid dop och födelsedagar. Då plockar ni själva från bufféns olika kalla och varma anrättningar med avslutande desserter.

Föredrar du att få allt serverat vid bordet kan en två, tre eller fyra rätters middag med varierade råvaror och mycket grönt från vår festmeny nedan vara det rätta. Vi lagar alltid mat efter råvaror i säsong, så fråga oss vilken soppa, garnityr eller vilka grönsaker vi erbjuder vid ert festdatum.

 

Fest för många

Är ni färre än 17 personer beställer ni från vår kvällsmeny på plats. Önskas privat rum och om ni är färre än 17 personer tillkommer en mindre hyra för lokal och personal.

Om ni är fler än 17 personer och önskar äta middag i våra middagsrum en trappa upp, förbeställer ni och gör era val från vår festmeny nedan.

Söker ni en festlokal för festmiddagar eller evenemang i Stockholm city, för 20 – 140 personer så hör av er till vår systerrestaurang Restaurang Nationalmuseum

Drinktilltugg

Gravad lax  på Danskt rågbröd, senapscrème och syrad gurka  40 st 

Rökt gulbeta med getostcréme och friterad schallottenlök 40 st

Västerbottenostkrustad med  Kalixlöjrom 2 st 45 

Souvasrentartar på rågbrödskrutong, pepparrotsfärskost och frystorkat lingon 65 st

Oliver 45 burk

Rostade mandlar 45 burk

Förrätter

Inkokta svartrötter med bakat ägg, krispig rotselleri, krasse, brynt smörvinaigrette och tryffel  155

Kokt halv hummer med rostad brioche och aioli. 245

Säsongens soppa Utifrån det bästa i säsong kokar vi soppor och serverar med passande garnityr. Några råvaror vi gärna använder är Karl-Johansvamp, sparris, kräftor, blåmusslor, hummer eller jordärtskocka. Pris efter råvara 135-195

Carpaccio på svensk ryggbiff med Västerbottensost, pumpakärnor, schalottenlökdressing och machésallad 155

Toast Skagen med löjrom 135

Kalixlöjrom 30g med klassiska tillbehör 245

Säsongens gröna Vi skapar en grön förrätt av det bästa naturens skafferi har att erbjuda för säsongen. Exempel kan vara vårens första sparris, sensommarens skörd eller höstens skogssvampar. Pris efter råvara 135-195

Varmrätter

Smörstekt torskrygg med brynt smörhollandaise, spenat, räkor och riven pepparrot M* 305

Kall inkokt lax med dillmajonnäs och kokt Annikapotatis  175

Gryta på högrev med citron, salvia, kronärtskockor och potatispuré. Serveras i grytor på bordet 195

Majskycklingbröst från Munka-Ljungby med potatispuré smaksatt med Karl-Johansvamp, fänkål och dragon M* 245

Grillad oxfilé 180 gram med bakad spetskål, pancetta, rostad Amandinepotatis och rödvinssås smaksatt med tomat och olivolja 375 (Serveras medium)

Wallenbergare med potatispuré, sockerärtsallad, rårörda lingon och skirat smör G M* 225

Säsongens varmrätt Välj på smörstekt gös eller helstekt svensk ryggbiff.
Vi skapar därefter tillbehör med säsongens råvaror som exempelvis vårens första sparris, sensommarens skörd eller höstens skogssvamp.
Pris efter råvara 265-325

Dagens ”gröna”
Vi erbjuder vår vegetariska gröna varmrätt från kvällens a la carte

Desserter

Långbros dessert- och kakbord Serveras på buffé G M 145

Ett urval av svenska och europeiska ostar Serveras med knäckebröd och kompott på buffé alternativt på tallrik till bordet G* M 155

Crème Brûleé M 105

Mandelkaka med bär och vaniljglass (inkokta eller färska bär efter säsong)  M* 120

Chokladbrownie med chokladmousse, hasselnötter, hallonsorbet och yoghurt  G M N* 125

Chokladtryffel 35

 Tårtor

Bröllopstårta från Handgjort Stockholm

Moderna tårtor med maräng- eller chokladmarängbottnar samt frukt- och bärmousse efter säsong 95 per person

Klassikern  495

Vi erbjuder även en färdig trerättersmeny skapade av våra klassiska rätter. Meny beställs till hela sällskapet.

Toast Skagen med löjrom

Ångkokt kolja med vitvinssås, sockerärtsallad och kokt potatis

alternativt

Grillad svensk ryggbiff med haricots Vertssallad, trattkantarellsmör och potatispuré med färska örter

Crème Brûleé

Restaurang nationalmuseums klassiker 185

Skagenröra

Hemrökt lax med pepparrotscreme

Potatis -och cheddarostroyal med forellromsvinaigrette

I priserna ingår dukning med linnedukar, linneservetter och enklare blommor.

 

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.