Fest

Bjud in till fest och måltider i avslappnad atmosfär en trappa upp.

 

Boka en egen privat matsal i vår sekelskiftesvilla för att fira tillsammans med kollegor, kunder, vänner eller familj. Här kan du bjuda in till fest där måltiden bygger på svenska mattraditioner och mathantverk. Viktiga högtider som födelsedagar, dop och bröllop eller privata sammankomster för familjer och vänner firas ofta i vårt hus, och företagsfester, jubileum, kundevent och representationsmiddagar efterfrågas ofta av våra gäster.

 

På Långbro Värdshus erbjuder vi fyra populära chambre séparée där atmosfären är privat med en avslappnad hemmakänsla. Är ni ett mindre sällskap som vill ha en intim middag är våra mindre rum lagom för 6 respektive 12 personer. De större rummen rymmer allt från 15 till upp till 100 personer beroende på dukning.

En god festmåltid kan se ut på olika sätt. Mingel, en sittande middag eller kanske en mix av båda, att både bli serverad vid bordet och ta för sig själv.

På lunchtid under helgerna är Brunchbuffé är ett trevligt sätt att äta tillsammans vid dop och födelsedagar. Då plockar ni själva från bufféns olika kalla och varma anrättningar med avslutande desserter. observera att brunchen tar sommaruppehåll vecka 20-35.

Föredrar du att få allt serverat vid bordet kan en två, tre eller fyra rätters middag med varierade råvaror och mycket grönt från vår festmeny nedan vara det rätta. Vi lagar alltid mat efter råvaror i säsong, så fråga oss vilken soppa, garnityr eller vilka grönsaker vi erbjuder vid ert festdatum. Vissa råvaror som potatis, äpplen och svamp kan komma att förändras till annan sort beroende på säsong.
För att uppnå bästa möjliga service och kvalitet, ber vi om ert val senast 14 dagar i förväg. I priset ingår lokalhyra, linne, personal samt enklare blommor.

 

Middag eller Fest för många

Är ni fler än 12 personer behöver vi att ni förbeställer en gemensam meny till samtliga i sällskapet (undantaget allergier/specialkost) , Önskas privat rum och om ni är färre än 18 personer tillkommer en hyra för lokal och personal. Ring gärna oss så berättar vi mer.

Söker ni en festlokal för festmiddagar eller evenemang i Stockholm city, för 20 – 140 personer så hör av er till vår systerrestaurang Restaurang Nationalmuseum

 

 

Fyra gånger om året byter vi till en meny som tar vara på säsongens bästa råvaror.

Vinterfestmeny 1 januari - 31 mars

Förrätter

Inkokta svartrötter med Karl-Johansvamp, friterad rotselleri, lök, körvel och harsyra 150

Lättrökt laxtartar med färskostkräm, pepparrot, forellrom, kavring och gräslök G* L* M 155

Säsongens soppa. Efter önskemål och säsong, kokar vi soppa och serverar med passande garnityr. Exempel på soppor; Karl-Johansvamp, sparris, kräftsoppa, blåmusslor, hummer eller jordärtskocka. Pris efter råvara

Biffcarpaccio med dragonmajonnäs, schalottenlöksvinägrett, friterad palsternacka och senapsfrön 165

Toast Skagen med löjrom G* M* 165

Långbros sillar med lagrad ost och bröd (fat/skålar på bordet) G* L M* 160

Långbros klassiker Skagen, varmrökt röding med betor och senapskräm samt Nationalcheddarroyal G* L* M* 185

Varmrätter

Falafel på svensk gulärta med rostad jalapeñoärtonnaise, rostad rotsellerikräm, sojapicklad salladskål och vintersallad 195

Smörstekt Skreitorskrygg med rödbetspuré, rostade betor, brynt hasselnötssmör, friterad kapris, riven pepparrot och dillslungad potatis M* N* Dagspris

Grillad oxfilé (180g) med bakad spetskål, källarrökt bacon, rostad tomat, dragonmajonnäs, körvel, rostad Amandinepotatis och rödvinssås Dagspris (serveras medium)

Majskycklingbröst från Munka-Ljungby med ljummen sallad på Karl-Johansvamp, Aromaäpple, rostad Amandinepotatis och örtgräddsky L* M* 245

Gryta på dovhjort smaksatt med päron och kanel, Potispuré, spetskålssallad och rårörda lingon L* M* 235

Wallenbergare med potatispuré, sockerärtssallad, rårörda lingon och skirat smör G* L M 225

Klassikermeny

Vi har valt ut några av våra klassiska favoriter och skapat en härlig trerätters meny till ett fördelaktigt pris.
I Klassikermenyn är det inte möjligt att byta ut rätter.

Toast Skagen med löjrom G* M*

Helstekt nötbogsstek med svampsfrikassé, svartkål, rostad Amandinepotatis och rödvinssky L* M*

Cremé Brûlée L M

Pris  545

Desserter

Ett urval av svenska och europeiska ostar på tallrik med tillbehör G* L M 120 Crème Brûleé L M 110

Chokladkaka med dulceykräm och lingonglass G L M 125

Äppelkaka med kanelgrädde, äppelsorbet och karamelliserad mandel G L* M N* 125

Vårfestmeny 1 april - 30 juni

Förrätter

Vit inkokt sparris med ramslöksmajonnäs, potatiskrisp, körvel och dill 150

Lättrökt laxtartar med färskostkräm, pepparrot, forellrom, kavring och gräslök G* L* M 155

Säsongens soppa. Efter önskemål och säsong, kokar vi soppa och serverar med passande garnityr. Exempel på soppor; Karl-Johansvamp, sparris, kräftsoppa, blåmusslor, hummer eller jordärtskocka. Pris efter råvara

Biffcarpaccio med bakad tomat, Almnäs tegel, schalottenlöksvinägrett och vattenkrasse M* 165

Toast Skagen med löjrom G* M* 165

Långbros sillar med lagrad ost och bröd (fat/skålar på bordet) G* L M* 160

Långbros klassiker skagen, varmrökt röding med betor och senapskräm samt Nationalcheddarroyal G* L M* 185

Varmrätter

Falafel på svensk gulärta med picklad-och sotad vårlök, grön sparris, morotskräm med brynt smör samt persilja- och citronvinägrett M* 195

Smörstekt rödtungafilé med vit inkokt sparris, smörsås, vårsallad och dillslungad potatis M* Dagspris

Grillad oxfilé (180g) med huvudsallad, bakad tomat, färskpotatis, ramslökshollandaise och rödvinssky M Dagspris (serveras medium)

Majskycklingbröst från Munka-Ljungby med primörmorötter, sockerärtor, rostad Amadinepotatis och körvelgräddsky L* M* 245

Inkokt lax med kokt färskpotatis, vårprimörer, pressgurka och dillmajonnäs Dagspris

Wallenbergare med potatispuré, sockerärtssallad, rårörda lingon och skirat smör G*L M 225

Klassikermeny

Vi har valt ut några av våra klassiska favoriter och skapat en härlig trerätters meny till ett fördelaktigt pris. I Klassikermenyn är det inte möjligt att byta ut rätter.

Toast Skagen med löjrom G* M*

Helstekt nötbogsstek med trädgårdsgrönsaker och ramslökskräm, rostad Amandinepotatis och rödvinssky M*

Cremé Brûlée L M

Pris  545

Desserter

Inkokt rabarber med vaniljparfait och mandelkaka L M N 125

Ett urval av svenska och europeiska ostar på tallrik med tillbehör G* L M 120 Crème Brûleé L M 110

Chokladmousse med jordgubbssorbet och rostad chokladkaka G L M 125

Sommarfestmeny 1 juli - 30 september

Förrätter

Svenska tomater med Gammelknas, syrad silverlök, krutonger och örtsallad G* L* M 150

Lättrökt laxtartar med färskostkräm, pepparrot, forellrom, kavring och gräslök G* L* M 155

Säsongens soppa. Efter önskemål och säsong, kokar vi soppa och serverar med passande garnityr. Exempel på soppor; Karl-Johansvamp, sparris, kräftsoppa, blåmusslor, hummer eller jordärtskocka. Pris efter råvara

Biffcarpaccio med dragonmajonnäs, schalottenlöksvinägrett, friterad palsternacka och senapsfrön 165

Toast Skagen med löjrom G* M* 165 Långbros sillar med lagrad ost och bröd (fat/skålar på bordet) G* L M* 160

Långbros klassiker Skagen, varmrökt röding med betor och senapskräm samt Nationalcheddarroyal G*L*M* 185

Varmrätter

Kantarellfyllda sommarkåldolmar med linskräm, bakade betor, färska örter samt schalottenlök- och citronvinägrett G M* N* 210

Ångad torskrygg med ägg, räkor, pepparrot, brynt smör och kokt färskpotatis och citron M* Dagspris

Grillad oxfilé (180g) med färskpotatis, gräddkokta kantareller, sommarkålsallad och portvinssky M* Dagspris (serveras medium)

Majskycklingbröst från Munka-Ljungby med bakade betor, spetskål, färskpotatis och körvelgräddsky L* M* 245

Rimmad lax med dillstuvad potatis, Västervikssenap och sensommargrönsaker M* Dagspris

Wallenbergare med potatispuré, sockerärtssallad, rårörda lingon och skirat smör G*L M 225

Klassikermeny

Vi har valt ut några av våra klassiska favoriter och skapat en härlig trerätters meny till ett fördelaktigt pris. I Klassikermenyn är det inte möjligt att byta ut rätter.

Toast Skagen med löjrom G* M*

Helstekt nötbogsstek med sensommar grönsaker, ört- och citronsmör, rostad Amandinepotatis och rödvinssky M*

Cremé Brûlée L M

Pris  545

Desserter

Vaniljparfait med färska jordgubbar och mandelsmul G* L M 125

Ett urval av svenska och europeiska ostar på tallrik med tillbehör G* L M 120

Crème Brûleé L M 110

Chokladmousse med hallonsorbet och rostad chokladkaka G L M 125

Höstfestmeny 1 oktober - 31 december

Förrätter

Inkokta svartrötter med Karl- Johansvamp, friterad rotselleri, lök, körvel och harsyra 150

Lättrökt laxtartar med pepparrot, färskostkräm, kavring forellrom och gräslök G* M 155

Säsongens soppa. Efter önskemål och säsong, kokar vi soppa och serverar med passande garnityr. Exempel på soppor; Karl-Johansvamp, sparris, kräftsoppa, blåmusslor, hummer eller jordärtskocka. Pris efter råvara

Biffcarpaccio med dragonmajonnäs, schalottenlöksvinägrett, friterad palsternacka och senapsfrön 165

Toast Skagen med löjrom G* M* 165

Varmrätter

Pumpafritters med kräm på linser och tahini, picklad morot, haricots verts, chilikräm och frisésallat 195

Halstrad fjällröding med Sandefjordssås, forellrom samt krossad potatis med blomkål, spenat och brynt smör L* M* 315

Grillad oxfilé (180g, serveras medium) med bakad spetskål, källarrökt bacon, rostad tomat, dragonmajonnäs, körvel, rostad Amandinepotatis och rödvinssås Dagspris

Majskycklingbröst från Munka-Ljungby med ljummen sallad på Karl-Johansvamp, Aromaäpple, Cheriepotatis med körvelgräddsky L* M* 245

Pepparstekt hjort med haricots verts, konjakssås samt gratinerad potatispuré med champinjoner och rotselleri L M 345

Wallenbergare med potatispuré, rostade rotsaker, rårörda lingon och kryddsky G* M 225

Klassikermeny

Vi har valt ut några av våra klassiska favoriter och skapat en härlig trerätters meny till ett fördelaktigt pris. I Klassikermenyn är det inte möjligt att byta ut rätter.

Toast Skagen med löjrom G* M*

Helstekt nötbogsstek med svampsfrikassé, svartkål, rostad Cheriepotatis och rödvinssky M*

Cremé Brûlée L M

Pris  545

Desserter

Äppelkaka med kanelgrädde, äppelsorbet och karamelliserad mandel G L* M N* 135

Ett urval av svenska och europeiska ostar på tallrik med tillbehör G*L M 120

Crème Brûleé L M 110

Chokladkaka med dulceymousse och havtornssorbet G L M 135

 

I priserna ingår dukning med linnedukar, linneservetter och enklare blommor.

 

Rätten innehåller G=gluten L=laktos M=mjölkprotein N=nötter V=vegansk

Med stjärna G* L* M* N* V* = rätten går att få utan allergenerna. Vid allergier, fråga oss!

Vi reserverar oss för ändringar av rätter och priser

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.