Fest

Bjud in till fest och måltider i avslappnad atmosfär en trappa upp.

 

Med stor respekt för rådande omständigheter följer vi alla direktiv från folkhälsomyndigheter. Privata fester och företagsevenemang omfattas inte av inte av begränsningen till 50 deltagare,  vilket ger oss möjlighet att erbjuda middagar till större sällskap. Däremot gäller vid dessa privata arrangemang samma åtgärder mot smittspridning på restaurang i övrigt, såsom att undvika trängsel och köande, inte äta eller dricka ståendes, och att i övrigt följa de anvisningar som möjliggör bra hygien för såväl gäster som personal. 

Boka en egen privat matsal i vår sekelskiftesvilla för att fira tillsammans med kollegor, kunder, vänner eller familj. Här kan du bjuda in till fest där måltiden bygger på svenska mattraditioner och mathantverk. Viktiga högtider som födelsedagar, dop och bröllop eller privata sammankomster för familjer och vänner firas ofta i vårt hus, och företagsfester, jubileum, kundevent och representationsmiddagar efterfrågas ofta av våra gäster.

 

På Långbro Värdshus erbjuder vi fyra populära chambre séparée där atmosfären är privat med en avslappnad hemmakänsla. Är ni ett mindre sällskap som vill ha en intim middag är våra mindre rum lagom för 6 respektive 12 personer. De större rummen rymmer allt från 15 till upp till 100 personer beroende på dukning.

En god festmåltid kan se ut på olika sätt. Mingel, en sittande middag eller kanske en mix av båda, att både bli serverad vid bordet och ta för sig själv.

På lunchtid under helgerna är Brunchbuffé är ett trevligt sätt att äta tillsammans vid dop och födelsedagar. Då plockar ni själva från bufféns olika kalla och varma anrättningar med avslutande desserter.

Föredrar du att få allt serverat vid bordet kan en två, tre eller fyra rätters middag med varierade råvaror och mycket grönt från vår festmeny nedan vara det rätta. Vi lagar alltid mat efter råvaror i säsong, så fråga oss vilken soppa, garnityr eller vilka grönsaker vi erbjuder vid ert festdatum. Vissa råvaror som potatis, äpplen och svamp kan komma att förändras till annan sort beroende på säsong.
För att uppnå bästa möjliga service och kvalitet, ber vi om ert val senast 14 dagar i förväg. I priset ingår lokalhyra, linne, personal samt enklare blommor.

 

Middag eller Fest för många

Är ni 11 – 18  personer beställer ni från vår anpassade kvällsmeny på plats. Önskas privat rum och om ni är färre än 18 personer tillkommer en hyra för lokal och personal.

Om ni är fler än 18 personer och önskar äta middag i våra middagsrum en trappa upp, förbeställer ni och gör ert gemensamma val från vår festmeny nedan.

Söker ni en festlokal för festmiddagar eller evenemang i Stockholm city, för 20 – 140 personer så hör av er till vår systerrestaurang Restaurang Nationalmuseum

 

 

Drinktilltugg

Gravad lax  på Danskt rågbröd, senapscrème och syrad gurka  45 st 

Rökt gulbeta med getostcréme och friterad schallottenlök 45 st

Västerbottenostkrustad med löjrom 2 st 45 

Souvasrentartar på rågbrödskrutong, pepparrotsfärskost och frystorkat lingon 45 st

Oliver 45 burk

Rostade mandlar 50 burk

Förrätter

Inkokta svartrötter med bakat ägg, friterad svartrot, krasse, rotsellerikräm och tryffel M* 155

Kokt halv hummer med rostad brioche och aioli G* M* Dagspris

Säsongens soppa. Utifrån det bästa i säsong, kokar vi soppa och serverar med passande garnityr. Exempel på soppor; Karl-Johansvamp, sparris, kräftsoppa, blåmusslor, hummer eller jordärtskocka.
Pris efter råvara

Carpaccio på svensk ryggbiff med dragonmajonnäs, schalottenlöksvinägrett, friterad palsternacka och picklade senapsfrön 165

Toast Skagen med löjrom G* M* 145

Långbros kallrökta lax med betor, pepparrotskräm, dillkrutonger och machésallad G* M* 155

Säsongens gröna
Vi skapar en ”grön” förrätt av det bästa naturens skafferi har att erbjuda för säsongen. Exempel kan vara vårens första sparris, sensommarens skörd, höstens skogssvampar med mera
Pris efter råvara

 

Varmrätter

Smörstekt torskrygg med brynt smörhollandaise, spenat, räkor, riven pepparrot och dillslungad delikatesspotatis M* 315

Rimmad lax med dillstuvad potatis, gurksallad och Västervikssenap 225

Gryta på högrev med kronärtskocka, plommontomat med rostad mandelpotatis med parmesangrädde M* 195

Halstrad piggvarsfilé med gräddkokta kantareller, gräslök och rödvinssky, serveras med säsongens grönsaker M* dagspris

Karl-Johansvamp- och mandelpotatiskroketter med sotad gemsallad, råhyvlat Aromaäpple och sotad gräslöksmajonnäs G 195

Majskycklingbröst från Munka-Ljungby med ljummen sallad på  Karl-Johansvamp, Aromaäpple, Asterixpotatis med körvelgräddsky  M* 245

Grillad oxfilé (180 gram) med bakad spetskål, pancetta, rostad Amandinepotatis och rödvinssås smaksatt med tomat och olivolja 375 (Serveras medium)

Wallenbergare med potatispuré, sockerärtssallad, rårörda lingon och skirat smör G*M 225

Säsongens varmrätt
Vi erbjuder passande rätter utifrån våran a`la carte meny. Kött, fisk, fågel, grönt.

Svartpepparstekt rådjursrostbiff med kryddig viltsky och brysselkålsallad serveras med potatis- och kålrabbigratäng M 345

Restaurang Nationalmuseums "Klassiker" 185
Skagenröra, Hemrökt lax med pepparrotscreme, Potatis -och Nationalcheddarostroyal med forellromsvinaigrette
En populär rätt som vår systerrestaurang haft sen starten. Perfekt som en lunchrätt med efterföljande dessert.

Klassikern  495

Vi erbjuder även en färdig trerättersmeny skapade av våra klassiska rätter. Meny beställs till hela sällskapet.

Toast Skagen med löjrom

Helstekt nötbogsstek med höstsvampsfrikassé, svartkål, rostad Asterixpotatis och rödvinssky M*

Crème Brulèe M

 

Desserter

Långbros dessert- och kakbord
Serveras på buffé G M 145

Ett urval av svenska och europeiska ostar med knäckebröd och kompott
Servera på buffé alternativ på tallrik till bordet G*M  45 st/155 buffé

Crème Brûleé M 105

Mandelkaka med bär och vaniljglass
(inkokta eller färska bär efter säsong) M* 120

Chokladbrownie med chokladmousse, hasselnötter, hallonsorbet och yoghurt G M N* 125

Chokladtryffel 35

Tårtor

Bröllopstårta från Handgjort Stockholm

Moderna tårtor med maräng- eller chokladmarängbottnar samt frukt- och bärmousse efter säsong 95 per person

 

 

I priserna ingår dukning med linnedukar, linneservetter och enklare blommor.

 

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.