Fest

Bjud till fest och måltider i avslappnad atmosfär en trappa upp.

Boka en egen privat matsal i vår sekelskiftesvilla för att fira tillsammans med kollegor, kunder, vänner eller familj. Här kan du bjuda in till fest där måltiden bygger på svenska mattraditioner och mathantverk. Viktiga högtider som födelsedagar, dop och bröllop eller privata sammankomster för familjer och vänner firas ofta i vårt hus, och företagsfester, jubileum, kundevent och representationsmiddagar efterfrågas ofta av våra gäster.
På Långbro Värdshus finns det fyra populära chambre séparée där atmosfären är privat med en avslappnad hemmakänsla. Är ni ett mindre sällskap som vill ha en intim middag är våra mindre rum lagom för 6 respektive 12 personer. De större rummen rymmer allt från 15 till upp till 100 personer beroende på dukning.

En god festmåltid kan se ut på olika sätt. Mingel, en sittande middag eller kanske en mix av båda, att både bli serverad vid bordet och ta för sig själv.

På lunchtid under helgerna är Brunch är ett trevligt sätt att äta tillsammans vid dop och födelsedagar. Då plockar ni själva från bufféns olika kalla och varma anrättningar med avslutande desserter. 

Föredrar du att få allt serverat vid bordet kan en två, tre eller fyra rätters middag med varierade råvaror och mycket grönt från vår festmeny nedan vara det rätta. Vi lagar alltid mat efter råvaror i säsong, så fråga oss vilken soppa, garnityr eller vilka grönsaker vi erbjuder vid ert festdatum.

 

Fest för många

Är ni färre än 17 personer beställer ni från vår kvällsmeny på plats. Önskas privat rum och om ni är färre än 17 personer tillkommer en mindre hyra för lokal och personal.

Om ni är fler än 17 personer och önskar äta middag i våra middagsrum en trappa upp, förbeställer ni och gör era val från vår festmeny nedan.

Under perioden 21/11 - 22/12 ersätter julbordet festmenyn

Vårt julbord

Drinktilltugg

Västerbottenrustader med löjrom och dill

2 st 45

Långbros snittar

från 45/st

Oliver

45

Blandade nötter

45

Förrätter

Inkokta svartrötter

med bakat ägg, krispig rotselleri, krasse, brynt smörvinaigrette och tryffel. 155

Långbros sill och strömmingsbord

Serveras på buffé eller på fat och skålar till bordet. 155

Kokt halv hummer

med rostad brioche och aioli. 245

Säsongens soppa

Utifrån det bästa i säsong kokar vi soppor och serverar med passande garnityr. Några råvaror vi gärna använder är Karl-Johansvamp, sparris, kräftor, blåmusslor, hummer eller jordärtskocka.

Pris efter råvara 135-195

Carpaccio på svensk ryggbiff

med Västerbottensost, pumpakärnor, schalottenlökdressing och machésallad. 155

Toast Skagen med löjrom

Pris 135

Kalixlöjrom 30g

med klassiska tillbehör. 245

Säsongens gröna

Vi skapar en grön förrätt av det bästa naturens skafferi har att erbjuda för säsongen. Exempel kan vara vårens första sparris, sensommarens skörd eller höstens skogssvampar.

Pris efter råvara 135-195

Varmrätter

Smörstekt torskrygg

med brynt smörhollandaise, spenat, syrad gurka och riven pepparrot. 305

Gryta på högrev

med citron, salvia, kronärtskockor och potatispuré. Serveras i grytor på bordet. 195

Färserat pärlhönsbröst

med gräddig spetskål, karljohansvamp och kycklingsky samt rostad Rattepotatis. 265

Grillad oxfilé 180 gram

med bakad spetskål, pancetta, rostad mandelpotatis och rödvinssås smaksatt med tomat och olivolja. 375 (Serveras medium)

Wallenbergare

med potatispuré, sockerärtsallad, rårörda lingon och skirat smör. 225

Rödvinsbräserad oxbringa

med smålök, champinjoner, rökt fläsk och pepparrots- och potatispuré. 195

Säsongens varmrätt

Välj på smörstekt gös eller helstekt svensk ryggbiff.

Vi skapar därefter tillbehör med säsongens råvaror som exempelvis vårens första sparris, sensommarens skörd eller höstens skogssvamp.

Pris efter råvara 265-325

Dagens ”gröna”

Se vegetarisk grön varmrätt i a la carte meny. 

Desserter

Långbros dessert- och kakbord

Serveras på buffé. 145

Ett urval av svenska och europeiska ostar

Serveras med knäckebröd och kompott på buffé alternativt på tallrik till bordet. 155

Crème Brûleé

105

Mandelkaka med bär och vaniljglass

(inkokta eller färska bär efter säsong). 120

Chokladbrownie

med chokladmousse, hasselnötter, hallonsorbet och yoghurt. 125

Chokladtryffel

35

Klassiska tårtor:

Princesstårta, Schwarzwald eller Gräddtårta 95 per person

Bröllopstårta från Handgjort Stockholm.

Moderna tårtor med maräng- eller chokladmarängbottnar samt frukt- och bärmousse efter säsong 95 per person

 

I priserna ingår dukning med linnedukar, linneservetter och enklare blommor.

 

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.