Middag i matsalen

Vår noggrant utvalda a la carte serveras tisdagar till lördagar från klockan 17. Köket erbjuder omsorgsfullt tillagade förrätter, varmrätter och desserter med avstamp i aktuell säsong.

Alla Hjärtans dag 14/2

På alla hjärtans kväll erbjuder vi en trerätters ala hjärtan meny med några valfria rätter istället för ordinarie a la carte

 

 Dagens – fast på kvällen

Vissa ord fastnar. Som dagens. En prisvärd och populär lunchrätt som vi gärna går ut och äter. Nu vill fler och fler äta ute allt oftare, även på kvällarna. Ibland söker vi det storstilade och andra gånger en mysig god vardagsmiddag med mindre plånbok. Bra, tycker vi. Därför erbjuder vi Dagens – fast på kvällen. Tisdag, onsdag och torsdagskvällar finns utöver vår a la carte, en grön och en fisk, alternativt kött eller fågel för endast 150 kr att välja mellan. Dessa rätter bestäms varje dag efter de råvaror som är bäst för dagen. Det är mysigt och gott att äta ute

Mat för de yngre

Vi vill att hela familjen ska kunna samlas runt en trevlig måltid hos oss, och att det ska finnas något att äta för alla. Barn och ungdomar kan därför välja att äta halvportioner från vår kvällsmeny, eller beställa från menyn för de yngre. 

 

 

À la carte

Varje kväll serveras, förutom nedanstående meny, ytterligare två varmrätter skapade efter dagens bästa råvaror från våra leverantörer.

Förrätter

Långbros fyra klassiker

Kalixlöjrom 10g, Långbrosill, Skagen, Gravad Regnbågslax  med spetskål, Ingrid-Marie äpplen och majonnäs med Västervikssenap 195

G

M

Kalixlöjrom

30g med smörstekt toast, smetana, rödlök och citron 255

G

M

Kungskrabba

med chilimarinerad gurka, Yuzuinkokt endivsallad, krasse -och ingefärsmajonnäs samt friterad Lotusrot  155

 

Myskpumpa

med Karl-Johansvampvinägrett, Gotlandstryffel och rostad grönkål 135

Oxfilécarpaccio

med äggcrème, pepparrot, karamelliserad rödlök och Kalixlöjrom 175

G

M

Krämig räksoppa

med Nationalcheddarostcrème, mörka krutonger och dill  135

G

M

Varmrätter

Bakad blomkål

med stekta Rubinolaäpplen, krossade Jordärtsskockor, hasselnötter, sotad gemsallad och bränd purjolöksvinaigrette 195

N

Halstrad Gös

med gröna ärtor, gräddkokt potatis, dill, gräslök och sikrom 315

M

Gryta på högrev

med marinerade och friterade kronärtskockor, färska örter, citron och bakad tomat 245

Kalvschnitzel

med trattkantarellsmör, friterad kapris och sallad på rostad Cheriepotatis 295

G

M

Efterrätter

Crème Brûlée

105

M

Varma hjortron

med vaniljglass och mandelflarn 140

G
M

Chokladkaka

med hallonsorbet och chokladmousse 145

G

Pecannötskaka

med blodapelsinsorbet och vanilj- och citronkräm 150

G
M

Kvällens lilla söta

75

Kvällens ostar

med tillbehör m 45 per bit

G

N

En kula av vår sorbet eller glass

30

M

Vår egen chokladtryffel

35

M

 

Rätten innehåller
G=gluten M=mjölkprodukter N=nötter
Fyrkantig symbol går att förändra till fri från allergenerna.

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.