Kvällsmeny
Bokas eller drop in i våra matsalar tisdagar – lördagar från 17.00
Förrätter
Vit inkokt sparris med salviakräm,bakade tomater, pangrattato och örtsallad G* halv och hel 155/295
Svenska tomater med sumak, persilja, krutonger och yoghurt från Nablus mejeri G* L M 130
Kalixlöjrom 30 g med smetana, rödlök och smörstekt toast G* M 325
Skagen på mörkt bröd med löjrom G* L* M* halv och hel 165/245
Långbros sillar med Nationalcheddarost och färskpotatis L* M* halv och hel 135/195
(Gammaldags matjessill, Långbrosill samt ört- och löksill) 135/195
Sojamarinerad flankstek med koriander, mynta, chili, lime och friterade glasnudlar 165
Huvudrätter
Räksallad (125 g räkor) med ägg, grönärtskräm och Nobisdressing 225
Kikärtspannkaka ”provencale” med bakade tomater, sotad och picklad gurka, haricots vert, oliver och rostad vitlökskräm 195
Tortelloni fylld med ricotta och spenat, sparris, smörsås, örtrostade solrosfrön och mandel G M N* 195
Veckans laxanrättning 245
Veckans fångst med ägg, räkor, pepparrot och brynt smör M Dagspris
Majskycklinglårfilé från Munka-Ljungby med primörer, kokt färskpotatis, körvelgräddsky och örter L M 255
Biff Minute med veckans garnityr 305
Sött
Pistagemaräng med inkokt rabarber, pistagekräm och rabarbersorbet L* M N* 125
Jordgubbstarte med mynta och chokladkräm G L M 125 Crème Brûlée L M 110
Restaurang Nationalmuseums petit four G L M 42
Kvällens ostar med tillbehör G* L M 55 / bit
Rätten innehåller G=gluten L=laktos M=mjölkprotein N=nötter
Med stjärna G* L* M* N* = rätten går att få utan allergenerna. Vid allergier, fråga oss!
Vi reserverar oss för ändringar av rätter och priser
Mat för de yngre
Vi vill att hela familjen ska kunna samlas runt en trevlig måltid hos oss, och att det ska finnas något att äta för alla. Barn och ungdomar kan därför välja att äta halvportioner från vår kvällsmeny, eller beställa från menyn för de yngre.