Upplev ett riktigt

Påskbord

Att fira påsk på Långbro Värdshus är som att fira påsk ”hemma hos”. Ta med familjen in i vårt vackra sekelskifteshus och upplev vällagad mat och skön stämning.
Vår påskdekor skapas precis med stor omsorg och kärlek, alltid med ett hållbart tänk, och är en viktig del i upplevelsen.

 

Här äter du från allt från klassiska påskrätter i nutida smaker, till fräscha gröna alternativ. Allt småskaligt presenterat. Njut av olika sill-, strömming-, ägg- och laxrätter, vårens sallader och grönsaksrätter, vällagat lamm och påskens söta desserter. Så gott som allt är tillagat av oss från grunden. Lite som på farmors vis men med nutida touch. Du kan välja mellan olika sittningstider enligt nedan. Under påskdagarna serveras ingen a la carte i matsalen. Vill du äta något mindre erbjuder baren ett antal påskinspirerade varmrätter som skapas av dagens bästa råvaror.

Kärleken till råvaran känner du även i dryckesutbudet, i de egenkryddade snapsarna till de småskaligt producerade ölen och de väl utvalda alkoholfria alternativen.

Påskbordets sittningar

9 april – 13 april

Skärtorsdag

Kvällssittning 17.00 – 19.00

Långfredag

Lunchsittning med start 11.30 – 12.00
Mellansittning med start 15.00 – 16.00
Kvällssittning med start 18.30 – 19.30

Påskafton

Lunchsittning med start 11.30 – 12.00
Mellansittning med start 15.00 – 16.00
Kvällssittning med start 18.30 – 19.30

Påskdagen

Lunchsittning med start 12.00 – 13.30
Kvällssittning  med start  16.00 – 18:00

Annandag påsk

Lunchsittning med start 11.30 – 13.00
Kvällssittning med start 15.30 & 16.00

Påskbordspriser

Hela påsken  575
Barnpriser alla sittningar
1-3 år 75
4-6 år 155
7-9 år 255
10-12 år 355
13 år och uppåt vuxenpris

BRÖD & OST

Långbros ljusa och mörka bröd
Värdshusknäcke
Västerbottenost
Färskost

KALLA BUFFEN

Inlagd sill
Norröna matjessill med gräddfil och rödlök M*
Långbrosill M
Klar citron- och gurksill
Ramslöksill M

Gubbröra på ost- och potatisroyal M
Ägghalvor med löjromscrème M*
Gravad lax med senapssås
Rökt sik med äppelvinigrette
Kallrökt lax
Inkokt lax, dillmajonnäs och inlagd gurka
Räksallad med sockerärtor och nobisdressing

Dillmarinerade primörer M*
Svenska korvar
Svensk chark
Cornichoner & marinerade oliver
Viltpaté med tranbär och kastanjer M
Confitbakad kyckling med mandelcrème, gulbetor och körvel
Grönsallad
Tomatsallad med fetaost M*
Haricots vertsallad med Dijonaise

 

VARMA BUFFEN

Sparrisomelett M*
Räk- och purjolöksomelett M*
Janssons frestelse M G*
Rostade rödbetor, rödlök och varmrökt lax med pepparotssmetana M*
Majskycklingballotine med fänkål, rostad paprika och oliver M
Rostad spetskål med aprikoser och mandel
Chili- och parmesanchorizo M
Prinskorv
Ört- och tomatbräserad lammrostbiff
Potatisgratäng M
Rödvinsås med tomat och basilika
Rostade tomater och zucchinisallad

Fattiga riddare med rårörda bär M G

OST & SÖTA BUFFEN

Våra ostar, tomatmarmelad & knäcke M G*
Crème brûleé M
Rabarber, havresmul & vaniljkesella M G
Citrontartlett med maräng M
Chokladkaka M G
Kokoskaka M G
Fruktsallad
Kolasnittar M G
Bondkakor M G
Chokladtryfflar M
Chokladmousse med hallon M
Vaniljpannacotta, pekannötter & körsbär M
Påskgodis

Innehållet är med reservation för förändringar

ALLERGENER

Vi har märkt ut vilka rätter som innehåller mjölkprodukter M och gluten G
För mjölkproteinallergiker/laktosintoleranta – fråga oss! 

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.