Fredrik Eriksson

”Jag vill att maten på mina restauranger ska smaka lika gott som en hemlagad måltid.”

 

Som gäst på Långbro värdshus får du uppleva kocken och krögaren Fredrik Erikssons skaparglädje och kärlek till de svenska råvarorna. Fredriks specialitet är att laga god mat från grunden med utgångspunkt i svenska mattraditioner. Nutida rätter med mycket grönt och med inslag från det franska och italienska köket växer fram under Fredriks ledning. Hållbarhet ligger högt på Fredriks agenda och han förbättrar ständigt hela måltidsupplevelsen.  

Vill du lära dig mer om Fredriks matlagning kan du följa honom i TV4 Nyhetsmorgon. Där delar han regelbundet med sig av sina matkunskaper som tv-kock och matkreatör.

Krögaren Fredrik Eriksson driver de två restaurangerna Långbro värdshus och Restaurang Nationalmuseum. Som en av Sveriges gastronomiska ledare driver han branschfrågor och engagerar sig i några av landets viktigaste måltider.  

 

Fredrik är gastronomisk rådgivare för Nobelstiftelsens Nobelmiddag i Stockholm stadshus. När prins Carl-Philip och prinsessan Sofia gifte sig på det kungliga slottet 2015, var det Fredrik som fick huvudansvaret för bröllopsmiddagen. Tillsammans med ett antal särskilt utvalda toppkockar skapade Fredrik en meny med härliga svenska råvaror som primörgrönsaker, Älvdalsrom, havskräfta och gös.

Genom sitt engagemang i Gastronomi Sverige, som står bakom Sveriges medverkan i världsmästerskapen i matlagning, Bocuse d’Or, vill Fredrik stötta nya yngre matlagningstalanger. Han har själv tävlat i Bocuse d’Or, och bara 23 år gammal vann Fredrik Eriksson SM i matlagning – Årets Kock.

Genom åren har Fredrik inspirerat sina följare med många nya recept i sina kokböcker, nu senast med boken Nobelfesten – nya recept och klassiska menyer som utsågs till världens bästa kokbok av Gourmand Awards 2017 och där Fredrik är medförfattare.

Behöver ni pressbilder på Fredrik Eriksson maila info@langbrovardshus.se

 

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.