Aktuellt

Helgmeny för avhämtning

Helgkassen tar en paus nu fram till i höst, varmt välkomna att beställa take away från vår barmeny

Njutarkväll med Steffo och Fredrik!

I dagarna två (16-17/4) går det att avnjuta Steffo Törnquists och Fredrik Erikssons gemensamma matkreationer på Långbro Värdshus. Steffo och Fredrik har en lång vänskap som hade sin början på Tv4. Steffo, som själv har del i Knistad herrgård och samarbetar med Matfabrikanterna, har tillsammans med Fredrik komponerat en specialframtagen meny med huvudråvaror från Matfabrikanterna och Västerbotten. Menyn serveras från kl 16 fredagen den 16 april och lördagen den 17 april.

Steffo och Fredrik finns båda på plats som värdar på Långbro Värdshus under fredagskvällen. Det kommer sannolikt även gå att förvärva en av Steffos egna cigarrer för att runda av njutarkvällen med!

Gästspel med Steffo

I
Tunt skuret älghjärta och rökt vildsvinsstek serveras med Kalixlöjromscrème, syrad rödlök och tunnbröd från Rödå bröd och spis (tilltugg)

II
Vindelnrökt fläsk med krispig vårsallad, pocherat ägg och varm örtdressing

III
Steffos Absintgravade lax med ljummen sparrissallad och dijonsenapsvinägrett

IV
Pavlova med Hjortron från Arjeplog serveras med vaniljglass

 

Pris 395 kronor per person

Vår ordinarie kvällsmeny och barmeny serveras som vanligt. 

100-lappen på onsdag

Nästan varje onsdag bjuder vi in till 100-lappen på Långbro Värdshus. Det blir ett nytt tema varje gång och du får prova nya smaker för en hundralapp. Ibland får vi besök från en leverantör, ibland ett gästspel från en annan restaurang, ibland fokus på bara dryck, andra gånger blir det smårätter, allt kan hända. Endast drop in från 16.00 i baren. Det går ej att boka bord till detta.

 

14/4 Matfabrikanterna i Västerbotten
Matfabrikanterna från Västerbotten är en ny bekantskap för oss på Långbro. Kopplingar finns sedan svunnen tid men inte i denna konstellation. Värd för kvällen är Olle Jonsson som möter er på ofyren med en härlig grillad och en lokalt brygd folköl. På menyn denna kväll finns en delikatesstallrik som representerar mycket av Matfabrikanternas palett, utöver tallriken kan ni finna lokalbryggda öl i olika former från trakterna kring Umeå, bland dessa finner vi ett öl framtaget av och för vår eminente gitarrist Janne Schaffer. Denna kväll finns Janne på plats och representerar sin öl vars intäkter delvis faller ner till J:son stipendiet.

 

21/4 Vår franske värd Philippe Cordonnier
Vår franske vän Philippe som representerar vinfirman Sophronie tar oss med till sitt hemland, denna dag bjuds det klassisk Soupe de poisson och till det en krispig Sauvignon Blanc från Touraine. Vi tänder ofyren, serverar soppan med härligt bröd, kom och möt våren tillsammans med vår Franska Värd. 

Information om rådande situation

På grund av folkhälsomyndighetens föreskrifter för att förhindra smittspridning har vi ökat avstånden mellan borden väsentligt och ber er att följa de riktlinjer som finns. 

  • Dagens lunch: Vid behov. Bilda kassakö med någon meter emellan, på samma sätt som i affären.
  • I baren kvällstid : Ingen servering eller häng vid bardisken, men du beställer din mat och dryck som vanligt vid kassan.
  • Vi har gjort markeringar i golv och på mark för att underlätta för er att hålla rekommenderat avstånd i bar och lunchkassa.

För oss på Långbro Värdshus är våra gästers och medarbetares säkerhet och välbefinnande högsta prioritet.
Vi följer nogsamt Folkhälsomyndighetens riktlinjer och arbetar dagligen med att anpassa arbetsrutiner och införa försiktighetsåtgärder för en trygg restaurangmiljö för alla.
Tack för att du hjälper oss att skapa en trygg miljö!
Vi är tillgängliga för att svara på alla eventuella frågor eller behov du kan ha. 

Mat för avhämtning 

Vi erbjuder mat för avhämtning. Beställ från barmenyn per telefon 08-6460050 eller direkt på plats! Enkelt och bekvämt att njuta en vällagad måltid.

Presentkort

Ge bort ett presentkort att användas för brunch, middag eller ett glas gott i baren och njut tillsammans med släkt och vänner!
Presentkorten säljs på plats.

Integrationspakten

Vi är med i Stockholms stads Integrationspakten – ett medlemsnätverk skapat för att underlätta för arbetsgivare att hitta kompetens och samtidigt korta vägen till arbete för de som står utanför arbetsmarknaden. Se filmen om Integrationspakten som handlar om vad vi har gjort för att bibehålla och skapa arbetstillfällen under Coronakrisen.

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.