Aktuellt

Påskbord på Långbro värdshus

Äntligen är det snart vår och påsk! Kom till vårt värdshus och njut fräsch och läcker mat på vårt påskbuffé i goda vänners lag hela påskhelgen.

Påskbord

Boka bord

Brunch lördag och söndag

Ta med dina vänner och hälsa på – brunch är ett mysigt helgnöje för alla! Vår brunch är en buffé fylld av fräscha grönsaksrätter gjorda på svenska råvaror, och chark och korvar från småskaliga producenter från olika delar av Sverige.

Vår krögare Fredrik Erikssons kärlek till fiskar visar sig speciellt bland bufféns kalla rätter.

Runda av med den söta efterrättsbuffén fylld av ostar, kompotter på höstens frukt och bär, mousse och hembakta mjuka och hårda kakor.

Drick vår äppelmust eller en humlestinn öl till det hela!

Brunchmeny

Boka bord

100-lappen

Nästan varje onsdag under vår och höst bjuder vi in till 100-lappen på Långbro Värdshus. Det blir ett nytt tema varje gång och du får prova nya smaker för en hundralapp. Ibland får vi besök från en leverantör, ibland ett gästspel från en annan restaurang, ibland fokus på bara dryck, andra gånger blir det smårätter, allt kan hända. Endast drop in från kl. 17.00 i baren och på glasterassen när temperaturen tillåter. Det går ej att boka bord till detta. Nedan ser ni kommande 100-lapp nästa år.

 

28 och 29 februari Sportlov med dubbla 100-lappar

Traditioner som är lyckade vill vi naturligtvis inte rucka på. Mitt i vår kära husmanskostvecka blir det Biff, bearnaise och pommes frites som är en favorit hos både unga och gamla, denna sportlovsvecka erbjuder vi detta i dagarna två, både onsdag och torsdag från klockan 17.00. Det kommer att finnas en mindre (100 gram) portion och en normal portion (180 gram) för 100 respektive 195 kronor.

 

6 Mars Svamprisotto och Johan Lidby Vinhandel

Svamprisotto med tryffeltouche och 2019 Poliziano Vino Nobile de Montepulciano i glasen. Risotto, den världsberömda risanrättningen från Poslätten med så många varianter och dessutom ständiga diskussionen om rätt konsistens. Olle i köket är vår okrönte konung runt rätten som vi serverar med olika sorters svamp och lite tryffelolja med lite grönt krisp på toppen för en hundring. Utöver det kommer även John från Johan Lidby Vinhandel på besök och pratar om deras vin som ni har chansen att köpa till risotton denna kväll.

Följ oss gärna  på Facebook och Instagram för att få mer detaljer.

100-lappen

Dagens fast på kvällen

För tre år sedan myntade Fredrik ”dagens fast på kvällen”. För Fredrik och oss andra på Långbro värdshus är det viktigt att ni gäster vet att på Barmenyn finns det alltid minst en rätt för 150 kronor. Varmt välkomna!

Mat för avhämtning

På Långbro Värdshus är ni varmt välkomna att beställa take away från vår lunchmeny alla vardagar i veckan kl. 11-14. Aktuell lunchmeny uppdateras kvällen innan.

Bakgrund - CAPITAL of GASTRONOMY

Stockholm Gastronomisk Huvudstad

Vi på Långbro är stolta över vårt samarbete med capitalofgastronomy.se

Parkering

Vi har 12 platser på Bergtallsvägen som är avgiftsfria för restaurangens gäster. Där krävs ett tillstånd som hämtas inne på värdshuset. Är det fullt där finns det fler platser på närliggande gator som Elsa Borgs Gata eller Fredrika Bremers Gata. Betalparkeringar finns på Stora kvinns väg 11 vid bakfickan eller Stora mans väg vid Stockholms Högskola, ca 500 meter från Långbro värdshus.

Integrationspakten

Vi är med i Stockholms stads Integrationspakten – ett medlemsnätverk skapat för att underlätta för arbetsgivare att hitta kompetens och samtidigt korta vägen till arbete för de som står utanför arbetsmarknaden. Se filmen om Integrationspakten som handlar om vad vi har gjort för att bibehålla och skapa arbetstillfällen under Coronakrisen.

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.