Aktuellt

Långbro Värdshus blir utlämningsplats för Boodlas grönsakskassar

Genom Boodla erbjuder vi nu våra gäster att prenumerera på deras grönsakskassar. Med start torsdagen den 23 juni kan du som är kvar i stan komma till oss och plocka upp fantastiska grönsaker. Du får en varierad kasse med det finaste trädgården har att erbjuda varje torsdag. Du kommer hit och plockar upp din kasse mellan kl 17-18 och får då träffa en odlare från Boodla som kan berätta om veckans grönsaker. Allt odlat med jordens och grönsakernas bästa i fokus.

Prenumerationen kostar 6200 kr och då får du ca 19 kassar på en säsong. Första kassen plockar du upp torsdagen den 23 juni kl 17-18 lagom till midsommarfesten!

Utlämningen sker på parkeringen vid glasverandans långsida.

För frågor och anmälan skriv till ernesto@boodla.se

Du kan läsa mer om grönsaksprenumerationen och Boodlas fantastiska arbete här: boodla.se/projekt/gronsaksprenumeration/

Mat för avhämtning

På Långbro Värdshus är ni varmt välkomna att beställa take away från vår lunchmeny alla vardagar i veckan kl. 11-14. Aktuell lunchmeny uppdateras kvällen innan.

Parkering

Med stadsdelsförvaltningens pågående planteringsarbete runt vårt hus kan det stundtals vara ont om platser vid själva huset. Därför rekommenderar vi våra 12 platser på Bergtallsvägen. Där krävs ett tillstånd som hämtas inne på värdshuset. Är det fullt finns betalparkeringar på Stora kvinns väg 11 eller Glasbjörksvägen, 700 meter från värdshuset. Eller närbelägna Elsa Borgs Gata eller Fredrika Bremers Gata.

100-lappen 

Nästan varje onsdag under vår och höst bjuder vi in till 100-lappen på Långbro Värdshus. Det blir ett nytt tema varje gång och du får prova nya smaker för en hundralapp. Ibland får vi besök från en leverantör, ibland ett gästspel från en annan restaurang, ibland fokus på bara dryck, andra gånger blir det smårätter, allt kan hända. Endast drop in från 17.00 i baren och på glasterassen. Det går ej att boka bord till detta. Nedan kan ni skönja höstens första 100-lapp, resterande 100-lappar presenteras nedan när det är bestämt.

 24/8 Dubbla möjligheter med Ostron och Champagne

Sensommaren 2021 på Långbro möttes Eddie Malmberg från Vingruppen och Olle Jonsson (ostronolle) från förenade matfabrikanterna i Västerbotten, det hela slutade med succé och kön ringlade sig lång men snabb för att ta del av deras kunskaper och fantastiska råvaror. i år inviger vi höstens 100-lappar på samma vis. Kom och njut av Olles flinka ostronöppnande fingrar och Eddies som förför oss med sina kunskaper. Denna gång kommer magnumbuteljer (så länge lagret räcker) stå i centrum och det finns möjlighet att prova André Clouet Grande Réserve NV (100% Pinot Noir)  samt Pierre Péters Cuvée de Réserve NV (100% Chardonnay). Att kombinera dessa drycker med pinfärska ostron under några timmar en sensommarfton är ett fint sätt att inviga årets 100-lappar.

Läs mer om 100-lappen

Integrationspakten

Vi är med i Stockholms stads Integrationspakten – ett medlemsnätverk skapat för att underlätta för arbetsgivare att hitta kompetens och samtidigt korta vägen till arbete för de som står utanför arbetsmarknaden. Se filmen om Integrationspakten som handlar om vad vi har gjort för att bibehålla och skapa arbetstillfällen under Coronakrisen.

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.