Aktuellt

 

Mors dag 29 söndagen maj

 Kom och fira mors dag på Långbro. Vi öppnar klockan 12.00 och då finns vår barmeny Barmeny och kvällsmeny Kvällsmeny att tillgå fram till klockan 20.00. Vi erbjuder även denna dag en morsdagmeny som följer nedan, varmt välkomna.

 FÖRRÄTT

Skagen med på mörkt bröd G* M*

VARMRÄTT

Biff minute Provençale med grön sparris, bacon, bakad tomat, vitlökssmör, rostad potatis och rödvinssås M*

DESSERT

Vaniljmousse med färska jordgubbar och mandelflarn G* M

trerättersmeny 555 kr

Mat för avhämtning

På Långbro Värdshus är ni varmt välkomna att beställa take away från vår lunchmeny alla vardagar i veckan kl. 11-14. Aktuell lunchmeny uppdateras kvällen innan.

 

Parkering

Med stadsdelsförvaltningens pågående planteringsarbete runt vårt hus kan det stundtals vara ont om platser vid själva huset. Därför rekommenderar vi våra 12 platser på Bergtallsvägen. Där krävs ett tillstånd som hämtas inne på värdshuset. Är det fullt finns betalparkeringar på Stora kvinns väg 11 eller Glasbjörksvägen, 700 meter från värdshuset. Eller närbelägna Elsa Borgs Gata eller Fredrika Bremers Gata.

100-lappen 

Nästan varje onsdag under vår och höst bjuder vi in till 100-lappen på Långbro Värdshus. Det blir ett nytt tema varje gång och du får prova nya smaker för en hundralapp. Ibland får vi besök från en leverantör, ibland ett gästspel från en annan restaurang, ibland fokus på bara dryck, andra gånger blir det smårätter, allt kan hända. Endast drop in från 17.00 i baren och på glasterassen. Det går ej att boka bord till detta. Nedan kan ni skönja vårens sista 100-lapp och när innehållet för hösten är klart kommer det presenteras nedan.

 4/5 Sturehofs matmarknad och M/S Tarona

 

Vårens sista 100-lapp ger oss denna afton ett klassiskt inslag i den svenska matfaunan som vi tycker mycket om, denna kväll serverar vi Sotare från Roslagen och från jord (hav) till bord orkestrerat av Svenska Brasseriers (Sturehof, Riche, Ulriksdals Värdshus med flera) egna fiskare Rolf Nilsson som tillsammans med den övergripande restaurangchefen Thomas Mortensen ger oss denna klassiker tillsammans med ett dillsmör och potatispuré. Dessa två herrar finns också tillhands och berättar om det hållbara kustnära fisket och hur de integrerar det i sina olika verksamheter.

Integrationspakten

Vi är med i Stockholms stads Integrationspakten – ett medlemsnätverk skapat för att underlätta för arbetsgivare att hitta kompetens och samtidigt korta vägen till arbete för de som står utanför arbetsmarknaden. Se filmen om Integrationspakten som handlar om vad vi har gjort för att bibehålla och skapa arbetstillfällen under Coronakrisen.

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.