Aktuellt

Julbord 2023

Jultraditionerna på Långbro Värdshus är starka och varje år skapar vi en unik julstämning och ett dignande julbord med klassiska och nya rätter.

Årets julbord är från den 17 November till och med den 22 December.

Här kan ni boka ert julbord. Varmt välkomna!

Läs mer om julbordet

Boka bord

Brunchen serveras varje helg fram till julbordets start

Ta med dina vänner och hälsa på – brunch är ett mysigt helgnöje för alla! Vår brunch är en buffé fylld av fräscha grönsaksrätter gjorda på svenska råvaror, och chark och korvar från småskaliga producenter från olika delar av Sverige.

Vår krögare Fredrik Erikssons kärlek till fiskar visar sig speciellt bland bufféns kalla rätter.

Runda av med den söta efterrättsbuffén fylld av ostar, kompotter på höstens frukt och bär, mousse och hembakta mjuka och hårda kakor.

Drick vår äppelmust eller en humlestinn öl till det hela!

Sista helgen för brunch är den 11-12/9 sedan tar julbordet vid! 

Brunchmeny

Boka bord

100-lappen

Nästan varje onsdag under vår och höst bjuder vi in till 100-lappen på Långbro Värdshus. Det blir ett nytt tema varje gång och du får prova nya smaker för en hundralapp. Ibland får vi besök från en leverantör, ibland ett gästspel från en annan restaurang, ibland fokus på bara dryck, andra gånger blir det smårätter, allt kan hända. Endast drop in från 17.00 i baren och på glasterassen när temperaturen tillåter. Det går ej att boka bord till detta. Nedan ser ni några kommande 100-lappar, resterande presenteras nedan när det är bestämt.

 

27 september Wallenbergare

Detta är en riktigt klassiker som vi gärna hyllar lite extra. Kalvfärsbiffen som har sitt ursprung från Marcus Wallenbergs fru Amalia, den är alltid lika uppskattad med sin eleganta smak och klassiska garnityr. Denna kväll ser vi även till att hitta något riktigt gott i vinkällaren som passar utmärkt ihop med denna utsökta rätt.

4 oktober 

Denna 100-lapp får vi besök av Maximillian Lundin – expert på hållbar mat – som lagar en härlig vegansk rätt – Salvia & Schalottenlöksbrässerade åkerbönor serverade med pitabröd på 100% emmermjöl och tomatsalsa.

”Genom åren som matlagare har Maximillian fokuserat mer och mer på ursprung och grunderna till hur vi kan äta i samklang med naturen. Ju simplare desto bättre för kroppen är den tydligaste av signalerna som han har plockat upp. Detta begrepp skiljer sig från den stigande trenden av food tech, som har sin plats i skiftet att äta mer miljövänligt, där han i stället vill fokusera på hela grödor och tid i köket. Råden som kommer fram idag om hur vi ska äta för att må bra kan vara väldigt vetenskapliga och svåra att förstå men ett råd som har fastnat hos mig är så enkelt att det inte borde finnas. Ät mer fiber! Löser vi för det skulle vi utesluta många problem från frö till tallrik.”

 

Följ oss gärna  på Facebook och Instagram för att få mer detaljer.

Läs mer om 100-lappen

Dagens fast på kvällen

För tre år sedan myntade Fredrik ”dagens fast på kvällen”. För Fredrik och oss andra på Långbro värdshus är det viktigt att ni som gästar oss under hösten vet att på Barmenyn finns det alltid minst en rätt för 150 kronor. Varmt välkomna!

Mat för avhämtning

På Långbro Värdshus är ni varmt välkomna att beställa take away från vår lunchmeny alla vardagar i veckan kl. 11-14. Aktuell lunchmeny uppdateras kvällen innan.

Bakgrund - CAPITAL of GASTRONOMY

Stockholm Gastronomisk Huvudstad

Vi på Långbro är stolta över vårt samarbete med capitalofgastronomy.se

Parkering

Vi har 12 platser på Bergtallsvägen som är avgiftsfria för restaurangens gäster. Där krävs ett tillstånd som hämtas inne på värdshuset. Är det fullt där finns det fler platser på närliggande gator som Elsa Borgs Gata eller Fredrika Bremers Gata. Betalparkeringar finns på Stora kvinns väg 11 vid bakfickan eller Stora mans väg vid Stockholms Högskola, ca 500 meter från Långbro värdshus.

Integrationspakten

Vi är med i Stockholms stads Integrationspakten – ett medlemsnätverk skapat för att underlätta för arbetsgivare att hitta kompetens och samtidigt korta vägen till arbete för de som står utanför arbetsmarknaden. Se filmen om Integrationspakten som handlar om vad vi har gjort för att bibehålla och skapa arbetstillfällen under Coronakrisen.

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.