Köket

Fredrik Erikssons passion är att värna om det svenska matarvet och att skapa god mat för alla.

Våra kreativa kockar i köket på Långbro värdshus lagar mat med inspiration från det svenska, franska och italienska köket. Rätterna har sin grund i klassisk svensk husmanskost och görs nutida med mycket inslag av grönsaker, rotfrukter, sallad och örter. Vår kärlek till råvarorna och att ta hand om dem på bästa sätt är grunden i vårt gastronomiska hantverk. Oavsett årstid vill vi att Sveriges råvaror i säsong ska speglas i våra måltider.

På helgerna skapar våra kockar en varierad och omtyckt brunchbuffé med sallader, sill och lax, grönsaksrätter, kötträtter, soppa och hembakat bröd. Kökets goda desserter dukas fram tillsammans med ostar, kex, marmelad och klassiska svenska småkakor.

Vi värnar extra mycket om de svenska traditionerna såsom jul och påsk och lagar mat från grunden. Julbordsförberedelserna pågår under stora delar av året när olika råvaror är mogna att tas omhand. Äppelmos, inlagda sillar, handrullade köttbullar. Vi gör till och med en egen julsnaps, Långbrosnapsen, som
är avsmakad och klar till julbordets öppnande i slutet av november.