100-lappen

Nästan varje onsdag under vår och höst bjuder vi in till 100-lappen på Långbro Värdshus. Det blir ett nytt tema varje gång och du får prova nya smaker för en hundralapp. Ibland får vi besök från en leverantör, ibland ett gästspel från en annan restaurang, ibland fokus på bara dryck, andra gånger blir det smårätter, allt kan hända.

Endast drop in från 17.00 i baren och på glasterassen, när temperaturen tillåter.
Ingen bordsbokning till 100-lappen.

 Vi serverar så länge råvarorna räcker, först till kvarn.

27 september Wallenbergare

Detta är en riktigt klassiker som vi gärna hyllar lite extra. Kalvfärsbiffen som har sitt ursprung från Marcus Wallenbergs fru Amalia, den är alltid lika uppskattad med sin eleganta smak och klassiska garnityr. Denna kväll ser vi även till att hitta något riktigt gott i vinkällaren som passar utmärkt ihop med denna utsökta rätt.

4 oktober 

Denna 100-lapp får vi besök av Maximillian Lundin – expert på hållbar mat – som lagar en härlig vegansk rätt – Salvia & Schalottenlöksbrässerade åkerbönor serverade med pitabröd på 100% emmermjöl och tomatsalsa.

”Genom åren som matlagare har Maximillian fokuserat mer och mer på ursprung och grunderna till hur vi kan äta i samklang med naturen. Ju simplare desto bättre för kroppen är den tydligaste av signalerna som han har plockat upp. Detta begrepp skiljer sig från den stigande trenden av food tech, som har sin plats i skiftet att äta mer miljövänligt, där han i stället vill fokusera på hela grödor och tid i köket. Råden som kommer fram idag om hur vi ska äta för att må bra kan vara väldigt vetenskapliga och svåra att förstå men ett råd som har fastnat hos mig är så enkelt att det inte borde finnas. Ät mer fiber! Löser vi för det skulle vi utesluta många problem från frö till tallrik.”

 

 

Följ oss gärna  på Facebook och Instagram för att få mer detaljer.

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.