100-lappen

 

 

Nästan varje onsdag under vår och höst bjuder vi in till 100-lappen på Långbro Värdshus. Det blir ett nytt tema varje gång och du får prova nya smaker för en hundralapp. Ibland får vi besök från en leverantör, ibland ett gästspel från en annan restaurang, ibland fokus på bara dryck, andra gånger blir det smårätter, allt kan hända. Endast drop in från 17.00 i baren och på glasterassen. Det går ej att boka bord till detta. Nedan kan ni skönja höstens första 100-lapp och när resterande innehåll för hösten är klart kommer det presenteras nedan

 

 28/9 Musseljanne och Musselbaren

Musslan den klimatsmarta delikatessen kommer serveras av våra vänner från västkusten och Musselbaren som gör oss äran än en gång. Janne och hans gäng, lite av musslans språkrör, ställer upp sina stora musselpannor på vår framsida för att servera havets superhjälte och det nyttiga superproteinet, mytilus edulis (Blåmusslan) skördade direkt ur Scanfjords mäktiga odlingar.

De ger oss två versioner även denna gång. Janne förtäljer att det blir en superklassisk musselrätt och ytterligare en rätt, lite av en världsnyhet här hos oss på Långbro Värdshus. Det blir riktigt spännande.

Det kommer även att finnas godsaker från baren att skölja ner dessa anrättningar med.

Varmt välkomna till en kväll i musslans tecken!

 

5/10 Höstmarknad med grön 100-lapp

Cube green, Blomstrande ting, Fru Marias Bak och gemensamhetsodlingen Långbro parks trädgårdar är kvartetten som förgyller vår dag i höstens tecken. Tre av dessa är närliggande grannar och Cube green kommer med färska godsaker från sina odlingar på söder och i Sickla. Från klockan 11.00 den 5e oktober till tidig kväll kommer de finnas vid Långbro Värdshus utsida för att tala om sina verksamheter och sälja de som de tycker bäst om. 100-lappen denna dag låter sig förgyllas av Cube green och delar av deras odlingar, vi vet att det vankas varmt och vegetariskt. Varmt välkomna

12/10 Räkor med Elsa Hammarströms Fisk

Damerna på Hammarströms bjuder upp till dans, denna gång blir räkor på olika vis. 3 stycken olika 100-lappar men alla i räkans tecken. Som vanlig är det kvalitet rakt i genom när Ulrika och Pernilla visar upp sitt kunskapsregister. Att vi i källaren finner god dryck till detta ser vi som en garanti.
P.s Passa på och fråga tjejerna om vad det kommer att finnas för godsaker att köpa med hem till jul Ds

Följ oss gärna  på Facebook och Instagram för att få mer detaljer.

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.