100-lappen

 

Varje onsdagskväll hela våren, bjuder vi in till våra mat- och dryckesaktiviteter i baren – ett koncept vi kallar 100-lappen. Varje vecka nytt tema men alltid något för priset av en 100-lapp. Temat kan vara en råvara, en dryck, ett geografiskt område. Några av vårens teman innehåller allt från tapas, sparris, Portugisiska viner till besök av kollegor i branschen som gör en pop-up för en kväll.
Välkomna att droppa in i baren!

25/3 En fransk profil

Philippe Cordonnier ursprungligen från Frankrike och som äger  den lilla vinfirman Sophronie, var tänkt att närvara denna kväll, men är tvungen att hålla sig hemma. Så för 100lappen serveras istället för den franska, Långbros variant av råbiff i mellanrättsstorlek ( även halstrad) med liten sallad och friterad klyftpotatis, . Vi får dock äran att njuta några av de goda franska viner som finns i Phililles  vinportfolio och som passar bra till råbiffen.

1/4 Klassiker från Nationalmuseum

Vår systerrestaurang Restaurang Nationalmuseum kommer på besök. Så trots att Nationalmuseum med restaurang tillfälligt håller stängt till den 14e april kan ni denna kväll njuta Nationalmuseums absolut mest populära rätt: Klassikern. Så passa på! Denna delikatesstallrik består av små goda delikatesser såsom Skagen, NMs hemrökta lax,  samt en  potatis- och Nationalcheddarost royal med forelromsvinaigrette. Kanske det även dyker upp något av de goda viner som finns NMs vinhylla. När Nationamuseum öppnar igen kan ni  välkomna att ta en fika med bröd och bakverk  från eget konditori, ta en kort -eller långlunch eller hyra matsalen för olika typer av fester och mingel. Eller bara njuta av utsikten över slottet och gamla stan med ett glas vin. Köksmästare Henrik och platschef Patrik Högberg (båda tidigare på Långbro) är på plats och berättar gärna mer om vad som erbjuds.

Följ oss på Facebook och Instagram för att få reda på mer om 100-lappen.

 

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.