100-lappen
Nästan varje onsdag under vår och höst bjuder vi in till 100-lappen på Långbro Värdshus. Det blir ett nytt tema varje gång och du får prova nya smaker för en hundralapp. Ibland får vi besök från en leverantör, ibland ett gästspel från en annan restaurang, ibland fokus på bara dryck, andra gånger blir det smårätter, allt kan hända.
Endast drop in från 17.00 i baren och på glasterassen, när temperaturen tillåter.
Ingen bordsbokning till 100-lappen.
Vi serverar så länge råvarorna räcker, först till kvarn.
20 Mars Indiskt på Långbro samt gästspel från Oppigård
Denna 100 lapp kommer dofterna från en butter chicken, murgh makhani, vilket är en tomatbaserad, krämig kycklingcurry som är mångas favorit ifrån det indiska köket. Robin i köket gillar att bjuda på sina bästa smaker, till denna smakrika kycklingrätt serveras ris och sallad 100:- per portion.
Utöver detta kommer även Tomas från Oppigård i Hedemora på besök och tar med sig ett trevligt urval ur deras portfölj, så ni kan köpa passande öl till, självklart kommer det även finnas alkoholfria alternativ.
27 Mars Påskmarknad med 100-lapp från klockan 17.00
Våren inleds på allvar med en kär tradition. Vi dukar upp med en påskmarknad från klockan 11.00 och som håller på till tidig kväll. På marknaden som håller till i vår utebar träffar ni vår granne Fru Marias Bak samt våra leverantörer Bondens skafferi och Rudenstams som kommer med ett utbud av vad våren har att erbjuda.
Som vanligt startar 100-lappen från klockan 17.00 med lammfärsbiffar för 100:- och utöver det står Rudenstam och säljer gott i glasen.
3 April After ski med krispig toast och STS Alpresor
Patrik Högberg vår kompanjon på restaurang Nationalmuseum är ju även vår skidentusiast i förtaget, vi skapar en trevlig afterski-stämning i hela huset med allt vad det innebär i dryckesväg, dj på terrassen samt att STS Alpresor kommer vara på plats och prata vårskidåkning samt kommer med bra erbjudanden, denna 100-lapp vill ni inte missa.
10 April Fattigmansskagen
Vår kära Toast Skagen som Tore Wretman skapade fick en variant under den ekonomiska krisen på 90-talet av Erik Lallerstedt (Fredriks läromästare) Erik lade till hackat ägg och krossad potatis och tog bort löjrommen.
Nu hedrar vi dessa gastronomiska förebilder med ”fattigmansskagen” på danskt rågbröd med vårsallad för en 100-lapp.
Följ oss gärna på Facebook och Instagram för att få mer detaljer.