100-lappen

 

 

Nästan varje onsdag under vår och höst bjuder vi in till 100-lappen på Långbro Värdshus. Det blir ett nytt tema varje gång och du får prova nya smaker för en hundralapp. Ibland får vi besök från en leverantör, ibland ett gästspel från en annan restaurang, ibland fokus på bara dryck, andra gånger blir det smårätter, allt kan hända. Endast drop in från 17.00 i baren och på glasterassen då temperaturen tillåter. Det går ej att boka bord till detta. Nedan kan ni skönja vårens första 100-lappar och när resterande innehåll för våren är klart kommer det presenteras nedan.

 

25/1 Wallenbergare-En riktig klassiker som vi denna dag gärna hyllar lite extra

Kalvfärsbiffen som har sitt ursprung från Marcus Wallenbergs fru Amalia, den är alltid lika uppskattad med sina eleganta smak och klassiska garnityr.
Vi har bjudit in en av våra vinleverantörer Handpicked som erbjuder några intressanta inslag ur sin källare denna kväll.

 

1/2 Thailändsk kyckling (Kai-Satay) på spett med jordnötssås

Vi talar mycket om integration och det betyder mycket när vi som företag kan hjälpa till. Denna 100-lapp är ett exempel på lyckad integration, Phraewphan (hos oss Taki) har sitt ursprung ifrån Thailand, studerat i Stockholm för att sedan praktisera på Långbro som renderade i en anställning. Extra roligt att Taki gör sin 3:e 100-lapp och denna gång blir det Kai-Satay หมูสเต๊ะmed jordnötssås och ris.

 

8/2 Olle Jonsson, Mathantverkarna från Västerbotten med Norrlandsburgare

En av Långbros mest populära besöksprofiler anländer denna gång med sin unika Norrlandsburgare i bagaget. Från Västerbottens nejder kommer Olle med en Norrlandsburgare (150 gram 100% norrländskt nöt). Grillad, serverad med Olles coleslow, baconmarmelad på Vindelnrökt sidfläsk blir detta en oöverträffad upplevelse.

 

Följ oss gärna  på Facebook och Instagram för att få mer detaljer.

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.