Lunchmeny 11-14
Hos oss njuter du vällagad lunch måndag – fredag kl. 11-14. Husman, vegetariskt, sallad eller soppa, fisk och kött. Bröd och kaffe ingår.
Till denna lunch kan ni inte boka bord, det är bara drop in som gäller.
Fredrik med personal önskar er varmt välkomna.
Parkering
Parkering för restaurangens gäster
Vi har 12 avgiftsfria parkeringsplatser på Bergtallsvägen för våra gäster. För att parkera där krävs ett tillstånd som kan hämtas inne på värdshuset.
Tillfällig förändring:
På grund av grävarbeten kommer vi under en period att ha begränsat antal parkeringsplatser tillgängliga. Vi rekommenderar därför följande alternativ:
Betalparkering:
- Stora Kvinns Väg 11 (vid Bakfickan) – här finns gott om platser.
Övriga parkeringsmöjligheter:
- Närliggande gator: Elsa Borgs Gata och Fredrika Bremers Gata.
- Betalparkering: Stora Mans Väg (vid Stockholms Högskola), ca 500 meter från Långbro Värdshus.
Tack för er förståelse!
Lunch onsdag 19 mars 11.00-14.00
Veckans favorit: Rimmad lax med dillstuvad potatis, senapskräm, citron och gurksallad L M 225
Toast Skagen med Kalixlöjrom halv/hel G* L* M* 175/255
Dijonsenapsstekt strömming med potatispuré, citron och skirat mör G L M 145
Krämig pasta tortiglioni med champinjoner, vitt vin, vitlök, parmesanost och persilja G L M 140
Senap- och persiljemarinerad kyckling med sallad på tomat, avokado, fetaost och rostad potatis L* M* 165
Gulaschgryta med potatis, smetana och vitlöksbröd G* L* M* 155
Rödvinsbräserad oxbringa med champinjoner, bacon, schalottenlök, pepparrot, potatispuré och rödvinssås L M 215
Bakad spetskål med rostade brysselkål, kikärta, soja, sesam och potatispuré L* M* V* 145
Sött
Crème brulée L M 110
Mandelkaka med äppelkompott och vispad grädde G L M N 65
Restaurang Nationalmuseums petit four G L M 45
Affärslunch från den 10-15 mars och 17- 21 mars
Förrätter:
Toast skagen med löjrom G* L* M*
Långbros förrättssallad G* L* M*
Varmrätter:
Ångkokt kolja med ägg, räkor, pepparrot, brynt smör och kokt potatis L* M*
Wallenbergare med sockerärtsallad, rårörda lingon, skirat smör och potatispuré G L M
Risotto med paprika, aubergine, zucchini, körvel och parmesanost L M
Desserter:
Kardemummamousse med karamelliserade äpplen, äppelsorbet och kanelrostat bovete M
Crème brûlée L M
Restaurang Nationalmuseums petit four G L M
Två rätter 345:- tre rätter 385:-
Rätten innehåller G=gluten L=laktos M=mjölkprotein N=nötter V=vegansk
Med stjärna G* L* M* N* = rätten går att få utan allergenerna. Vid allergier, fråga oss!
Vi reserverar oss för ändringar av rätter och priser