Helglunch

Helglunchen har uppehåll och är åter sommaren 2024.

 

Ta med vänner och familj till vår sommarhelglunch lördagar och söndagar. Till denna bokar ni bord och sitter då inne i våra matsalar.

Önskar ni sitta ute på vår fina uteservering alternativt på glasterrassen kommer ni på drop in och beställer då mat från vår barmeny.

Lunch a la carte lördag-söndag kl. 12.00-14.00

Förrätter

Bakade polkabetor med gulbetskräm, kaprisbär, Loke smaksatt med dill och pepparrot, harsyra och maché L* M* 145 (Går att få vegansk)

Skagen på mörkt bröd med löjrom G* L* M* halv och hel 165/245

Långbros sillar med Nationalcheddarost och färskpotatis L* M* halv och hel
(Långbrosill, gammaldags matjesill, tomat- och krondillsill) 135/195

 Nötbogstek i tunna skivor med kräm på Havgus, mâche, citron och mjölksyrad fänkål M 165

Varmrätter

Räksallad (125 g räkor) med ägg, grönärtskräm och Nobisdressing 225

Svensk stekost med sumak, grillad zucchini och sommarlök, granatäpple, matdurum, tomat, persilja och mynta G L M 215

Veckans laxanrättning 245

Majskycklinglårfilé från Munka-Ljungby med bakade betor, kantareller, gräddig timjan- och senapssky samt vitlöksrostad färskpotatis L* M* 255

Biff Minute med veckans garnityr 305

Dessert

Hasselnötskaka med färskostkräm och färska bär G L M N 125

Crème Brûlée L M 110

 Restaurang Nationalmuseums petit four G L M 42

Rätten innehåller G=gluten L=laktos M=mjölkprodukter N=nötter Med * = rätten går att få utan allergenerna.

Vi reserverar oss för ändringar av rätter och priser

Rätten innehåller G=gluten L=laktos M=mjölkprotein N=nötter V=vegansk

Med stjärna G* L* M* N* = rätten går att få utan allergenerna. Vid allergier, fråga oss!

Vi reserverar oss för ändringar av rätter och priser

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.