Helglunch
Ta med vänner och familj – när brunchen har sommaruppehåll serverar vi istället vår sommarhelglunch lördagar och söndagar, helgmeny på dagen. Till denna bokar ni bord och sitter då inne i våra matsalar. Önskar ni sitta ute på vår fina uteservering alternativt på glasterrassen kommer ni på drop in och beställer då mat från vår barmeny.
Lunch a la carte lördag-söndag kl. 12.00-14.00
FÖRRÄTTER
Skagen(100g) på Långbros filmjölksbröd med Kalixlöjrom G* L* M* 165
Årets sill 2025- fänkålssill med senapsfrön, schalottenlök och Långbro akvavit. Serveras på dillknäckebröd med potatiskräm, ägg och Nationalcheddarost G* M* 140
Sallad med nätmelon, inlagda gröna tomater, mynta, Hallands Siren ost, röd ängsyra och rostade pumpakärnor L M 125
Svensk chark med grönsakscrudité och kronärtskocksdipp M halv/hel 155/285
VARMRÄTTER
Räksallad (125 g räkor) med ägg, grönärtskräm och Nobisdressing 225
Lins- och grönsaksfritters med tomatchutney, mynta, chili, syrad salladskål, krossad blomkål och citronkräm G* V 210
Dagens anrättning på lax eller röding – Dagspris
Dagens fångst med rimmad gurka, forellrom, Sandefjordssås och färskpotatis L* M* Dagspris
Chilistekt majskycklinglårfilé från Munka- Ljungby med vinägrett på rostad paprika, tomat, oliver och kapris, krossad potatis och rödvinssås 265
DESSERT
Citron- och vallmokaka med vaniljmousse, citronkräm och kvällens färska bär G L M 125
Crème Brûlée L M 110
Restaurang Nationalmuseums petit four G L M 44
Rätten innehåller G=gluten L=laktos M=mjölkprotein N=nötter V=vegansk
Med stjärna G* L* M* N* = rätten går att få utan allergenerna. Vid allergier, fråga oss!
Vi reserverar oss för ändringar av rätter och priser