Helglunch
Ta med vänner och familj till vår sommarhelglunch lördagar och söndagar. Till denna bokar ni bord och sitter då inne i våra matsalar.
Önskar ni sitta ute på vår fina uteservering alternativt på glasterrassen kommer ni på drop in och beställer då mat från vår barmeny.
Helglunchen är tillgänglig till 2-3 september och gör sedan uppehåll till nästa sommar.
Lunch a la carte lördag-söndag kl. 12.00-14.00
Förrätter
Bakade polkabetor med gulbetskräm, kaprisbär, Loke smaksatt med dill och pepparrot, harsyra och maché L* M* 145 (Går att få vegansk)
Skagen på mörkt bröd med löjrom G* L* M* halv och hel 165/245
Långbros sillar med Nationalcheddarost och färskpotatis L* M* halv och hel
(Långbrosill, gammaldags matjesill, tomat- och krondillsill) 135/195
Nötbogstek i tunna skivor med kräm på Havgus, mâche, citron och mjölksyrad fänkål M 165
Varmrätter
Räksallad (125 g räkor) med ägg, grönärtskräm och Nobisdressing 225
Svensk stekost med sumak, grillad zucchini och sommarlök, granatäpple, matdurum, tomat, persilja och mynta G L M 215
Veckans laxanrättning 245
Majskycklinglårfilé från Munka-Ljungby med bakade betor, kantareller, gräddig timjan- och senapssky samt vitlöksrostad färskpotatis L* M* 255
Biff Minute med veckans garnityr 305
Dessert
Hasselnötskaka med färskostkräm och färska bär G L M N 125
Crème Brûlée L M 110
Restaurang Nationalmuseums petit four G L M 42
Rätten innehåller G=gluten L=laktos M=mjölkprodukter N=nötter Med * = rätten går att få utan allergenerna.
Vi reserverar oss för ändringar av rätter och priser
Rätten innehåller G=gluten L=laktos M=mjölkprotein N=nötter
Med stjärna G* L* M* N* = rätten går att få utan allergenerna. Vid allergier, fråga oss!
Vi reserverar oss för ändringar av rätter och priser