Helglunch

Ta med vänner och familj till vår sommarhelglunch lördagar och söndagar. Till denna bokar ni bord och sitter då inne i våra matsalar.

Önskar ni sitta ute på vår fina uteservering alternativt på glasterrassen kommer ni på drop in och beställer då mat från vår barmeny.

Lunch a la carte lördag-söndag kl. 12.00-14.00

Förrätter

Vit inkokt sparris med med rökt smetana, ramslök och örtkrisp G* M* V* halv och hel 155/295 Med 15g löjrom 100:- extra

Skagen på mörkt bröd med löjrom G* L* M* halv och hel 165/245

Råbiff på nötrulle med senapskräm, salladslök, gammaldags hemost, bakad tomat och krasse
M* 165

Smörrebröd med gammeldags matjessill, färskpotatis, ägg, dillinlagd rödlök och gräddfil G* L* M* 140

Varmrätter

Räksallad (125 g räkor) med ägg, grönärtskräm och Nobisdressing 225

Kikärt- och broccolipannkaka med confiterade tomater, sparris, spenat, bakad vitlökskräm och körvel V 195

Dagens laxanrättning 245

Chilistekt kycklinglårfilé från Munka-Ljungby med bakad spetskål, oliv- och kaprisvinägrett, pangrattato, parmesanmajonnäs och rödvinssås G* M 235

Kvällens köttanrättning Dagspris

Dessert

Pistagemaräng med inkokt rabarber, pistagekräm och rabarbersorbet L* M N* 125

Crème Brûlée L M 110

 Restaurang Nationalmuseums petit four G L M 42

Rätten innehåller G=gluten L=laktos M=mjölkprodukter N=nötter V= vegansk Med * = rätten går att få utan allergenerna.

Vi reserverar oss för ändringar av rätter och priser

Rätten innehåller G=gluten L=laktos M=mjölkprotein N=nötter V=vegansk

Med stjärna G* L* M* N* = rätten går att få utan allergenerna. Vid allergier, fråga oss!

Vi reserverar oss för ändringar av rätter och priser

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.