Helglunch

Ta med vänner och familj – när brunchen har sommaruppehåll serverar vi istället vår sommarhelglunch lördagar och söndagar, helgmeny på dagen. Till denna bokar ni bord och sitter då inne i våra matsalar. Önskar ni sitta ute på vår fina uteservering alternativt på glasterrassen kommer ni på drop in och beställer då mat från vår barmeny.

Lunch a la carte lördag-söndag kl. 12.00-14.00

 

FÖRRÄTTER

Skagen(100g) på Långbros filmjölksbröd med Kalixlöjrom G* L* M* 165

Årets sill 2025- fänkålssill med senapsfrön, schalottenlök och Långbro akvavit. Serveras på dillknäckebröd med potatiskräm, ägg och Nationalcheddarost G* M* 140

Sallad med nätmelon, inlagda gröna tomater, mynta, Hallands Siren ost, röd ängsyra och rostade pumpakärnor L M 125

Svensk chark med grönsakscrudité och kronärtskocksdipp M halv/hel 155/285

 

VARMRÄTTER

Räksallad (125 g räkor) med ägg, grönärtskräm och Nobisdressing 225

Lins- och grönsaksfritters med tomatchutney, mynta, chili, syrad salladskål, krossad blomkål och citronkräm G* V 210

Dagens anrättning på lax eller röding – Dagspris

Dagens fångst med rimmad gurka, forellrom, Sandefjordssås och färskpotatis L* M* Dagspris

Chilistekt majskycklinglårfilé från Munka- Ljungby med vinägrett på rostad paprika, tomat, oliver och kapris, krossad potatis och rödvinssås 265

 

 DESSERT

Citron- och vallmokaka med vaniljmousse, citronkräm och kvällens färska bär G L M 125

Crème Brûlée L M 110

Restaurang Nationalmuseums petit four G L M 44

Rätten innehåller G=gluten L=laktos M=mjölkprotein N=nötter V=vegansk

Med stjärna G* L* M* N* = rätten går att få utan allergenerna. Vid allergier, fråga oss!

Vi reserverar oss för ändringar av rätter och priser

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.