Helglunch

Ta med vänner och familj till vår sommarhelglunch lördagar och söndagar. Till denna bokar ni bord och sitter då inne i våra matsalar.

Önskar ni sitta ute på vår fina uteservering alternativt på glasterrassen kommer ni på drop in och beställer då mat från vår barmeny.

Lunch a la carte lördag-söndag kl. 12.00-14.00

Förrätter

Svenska tomater med sumak, persilja, krutonger och yoghurt från Nablus mejeri G* L M 130

Skagen på mörkt bröd med löjrom G* L* M* halv och hel 165/245

Långbros sillar med Nationalcheddarost och färskpotatis L* M* halv och hel
(Gammaldags matjessill, Långbrosill samt ört- och löksill) 135/195

Sojamarinerad flankstek med koriander, mynta, chili, lime och friterade glasnudlar G 165

Varmrätter

Räksallad (125 g räkor) med ägg, grönärtskräm och Nobisdressing 225

Kikärtspannkaka ”provencale” med bakade tomater, sotad och picklad gurka, haricots vert, oliver och rostad vitlökskräm 195

Veckans laxanrättning 245

Majskycklinglårfilé från Munka-Ljungby med primörer, kokt färskpotatis, körvelgräddsky och örter L M 255

Biff Minute med veckans garnityr 305

Dessert

Pistagemaräng med inkokt rabarber, pistagekräm och rabarbersorbet L* M N* 125

Crème Brûlée L M 110

Restaurang Nationalmuseums petit four G L M 42

Rätten innehåller G=gluten L=laktos M=mjölkprotein N=nötter

Med stjärna G* L* M* N* = rätten går att få utan allergenerna. Vid allergier, fråga oss!

Vi reserverar oss för ändringar av rätter och priser

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.