Helglunch
Ta med vänner och familj till vår sommarhelglunch lördagar och söndagar. Till denna bokar ni bord och sitter då inne i våra matsalar.
Önskar ni sitta ute på vår fina uteservering alternativt på glasterrassen kommer ni på drop in och beställer då mat från vår barmeny.
Lunch a la carte lördag-söndag kl. 12.00-14.00
Förrätter
Svenska tomater med sumak, persilja, krutonger och yoghurt från Nablus mejeri G* L M 130
Skagen på mörkt bröd med löjrom G* L* M* halv och hel 165/245
Långbros sillar med Nationalcheddarost och färskpotatis L* M* halv och hel
(Gammaldags matjessill, Långbrosill samt ört- och löksill) 135/195
Sojamarinerad flankstek med koriander, mynta, chili, lime och friterade glasnudlar G 165
Varmrätter
Räksallad (125 g räkor) med ägg, grönärtskräm och Nobisdressing 225
Kikärtspannkaka ”provencale” med bakade tomater, sotad och picklad gurka, haricots vert, oliver och rostad vitlökskräm 195
Veckans laxanrättning 245
Majskycklinglårfilé från Munka-Ljungby med primörer, kokt färskpotatis, körvelgräddsky och örter L M 255
Biff Minute med veckans garnityr 305
Dessert
Pistagemaräng med inkokt rabarber, pistagekräm och rabarbersorbet L* M N* 125
Crème Brûlée L M 110
Restaurang Nationalmuseums petit four G L M 42
Rätten innehåller G=gluten L=laktos M=mjölkprotein N=nötter
Med stjärna G* L* M* N* = rätten går att få utan allergenerna. Vid allergier, fråga oss!
Vi reserverar oss för ändringar av rätter och priser