Födelsedagar

Fira dina viktigaste dagar i eget chambre séparée.

Att fira födelsedag på Långbro Värdshus är nästan som att fira hemma. God mat och personlig atmosfär. Fira alla högtider ostört i eget rum där ni kan skåla och äta god middag avskilt och länge. Välj rum, välj måltider och välj dryck. Bjud in dina gäster och kom sedan hit och umgås. Vi förbereder allt, välkomnar gästerna och ser till att ni har allt ni behöver. Önskar ni avsluta med tårta ordnar vi självklart det. Du och dina gäster kan slappna av och bara njuta av firandet.

Vill du bjuda in hela släkten för att fira jämn födelsedag som 30-, 40- eller 50-årsmiddag samlas ni i de privata rummen en trappa upp. Är ni färre än 17 personer beställer ni från vår kvällsmeny på plats. Är ni flera än 17 gäller vår festmeny nedan som ni bokar i förväg

 

Drinktilltugg

Gravad lax  på Danskt rågbröd, senapscrème och syrad gurka  40 st 

Rökt gulbeta med getostcréme och friterad schallottenlök 40 st

Västerbottenostkrustad med  Kalixlöjrom 2 st 45 

Souvasrentartar på rågbrödskrutong, pepparrotsfärskost och frystorkat lingon 65 st

Oliver 45 burk

Rostade mandlar 45 burk

Förrätter

Inkokta svartrötter med bakat ägg, krispig rotselleri, krasse, brynt smörvinaigrette och tryffel  155

Kokt halv hummer med rostad brioche och aioli. 245

Säsongens soppa Utifrån det bästa i säsong kokar vi soppor och serverar med passande garnityr. Några råvaror vi gärna använder är Karl-Johansvamp, sparris, kräftor, blåmusslor, hummer eller jordärtskocka. Pris efter råvara 135-195

Carpaccio på svensk ryggbiff med Västerbottensost, pumpakärnor, schalottenlökdressing och machésallad 155

Toast Skagen med löjrom 135

Kalixlöjrom 30g med klassiska tillbehör 245

Säsongens gröna Vi skapar en grön förrätt av det bästa naturens skafferi har att erbjuda för säsongen. Exempel kan vara vårens första sparris, sensommarens skörd eller höstens skogssvampar. Pris efter råvara 135-195

Varmrätter

Smörstekt torskrygg med brynt smörhollandaise, spenat, räkor och riven pepparrot M* 305

Kall inkokt lax med dillmajonnäs och kokt Annikapotatis  175

Gryta på högrev med citron, salvia, kronärtskockor och potatispuré. Serveras i grytor på bordet 195

Majskycklingbröst från Munka-Ljungby med potatispuré smaksatt med Karl-Johansvamp, fänkål och dragon M* 245

Grillad oxfilé 180 gram med bakad spetskål, pancetta, rostad Amandinepotatis och rödvinssås smaksatt med tomat och olivolja 375 (Serveras medium)

Wallenbergare med potatispuré, sockerärtsallad, rårörda lingon och skirat smör G M* 225

Säsongens varmrätt Välj på smörstekt gös eller helstekt svensk ryggbiff.
Vi skapar därefter tillbehör med säsongens råvaror som exempelvis vårens första sparris, sensommarens skörd eller höstens skogssvamp.
Pris efter råvara 265-325

Dagens ”gröna”
Vi erbjuder vår vegetariska gröna varmrätt från kvällens a la carte

Restaurang Nationalmuseums "Klassiker" 185
Skagenröra, Hemrökt lax med pepparrotscreme, Potatis -och Nationalcheddarostroyal med forellromsvinaigrette
En populär rätt som vår systerrestaurang haft sen starten. Perfekt som en lunchrätt med efterföljande dessert.

Desserter

Långbros dessert- och kakbord Serveras på buffé G M 145

Ett urval av svenska och europeiska ostar Serveras med knäckebröd och kompott på buffé alternativt på tallrik till bordet G* M 155

Crème Brûleé M 105

Mandelkaka med bär och vaniljglass (inkokta eller färska bär efter säsong)  M* 120

Chokladbrownie med chokladmousse, hasselnötter, hallonsorbet och yoghurt  G M N* 125

Chokladtryffel 35

Tårtor

Bröllopstårta från Handgjort Stockholm

Moderna tårtor med maräng- eller chokladmarängbottnar samt frukt- och bärmousse efter säsong 95 per person

Klassikern  495

Vi erbjuder även en färdig trerättersmeny skapade av våra klassiska rätter. Meny beställs till hela sällskapet.

Toast Skagen med löjrom

Ångkokt kolja med vitvinssås, sockerärtsallad och kokt potatis

alternativt

Grillad svensk ryggbiff med haricots Vertssallad, trattkantarellsmör och potatispuré med färska örter

Crème Brûleé

I priserna ingår dukning med linnedukar, linneservetter och enklare blommor.

 

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.