Födelsedagar

Fira dina viktigaste dagar i eget chambre séparée.

Att fira födelsedag på Långbro Värdshus är nästan som att fira hemma. God mat och personlig atmosfär. Fira alla högtider ostört i eget rum där ni kan skåla och äta god middag avskilt och länge. Välj rum, välj måltider och välj dryck. Bjud in dina gäster och kom sedan hit och umgås. Vi förbereder allt, välkomnar gästerna och ser till att ni har allt ni behöver. Önskar ni avsluta med tårta ordnar vi självklart det. Du och dina gäster kan slappna av och bara njuta av firandet.

Vill du bjuda in hela släkten för att fira jämn födelsedag som 30-, 40- eller 50-årsmiddag samlas ni i de privata rummen en trappa upp. Är ni färre än 17 personer beställer ni från vår kvällsmeny på plats. Är ni flera än 17 gäller vår festmeny nedan som ni bokar i förväg

 

Drinktilltugg

Gravad lax  på Danskt rågbröd, senapscrème och syrad gurka  45 st 

Rökt gulbeta med getostcréme och friterad schallottenlök 45 st

Västerbottenostkrustad med  Kalixlöjrom 2 st 45 

Souvasrentartar på rågbrödskrutong, pepparrotsfärskost och frystorkat lingon 45 st

Oliver 45 burk

Rostade mandlar 50 burk

Förrätter

Inkokta svartrötter med bakat ägg, friterad svartrot, krasse, rotsellerikräm och tryffel M* 155

Kokt halv hummer med rostad brioche och aioli G* M* Dagspris

Säsongens soppa. Utifrån det bästa i säsong, kokar vi soppa och serverar med passande garnityr. Exempel på soppor; Karl-Johansvamp, sparris, kräftsoppa, blåmusslor, hummer eller jordärtskocka.
Pris efter råvara

Carpaccio på svensk ryggbiff med dragonmajonnäs, schalottenlöksvinägrett, friterad palsternacka och picklade senapsfrön 165

Toast Skagen med löjrom G* M* 145

Långbros kallrökta lax med betor, pepparrotskräm, dillkrutonger och machésallad G* M* 155

Säsongens gröna
Vi skapar en ”grön” förrätt av det bästa naturens skafferi har att erbjuda för säsongen. Exempel kan vara vårens första sparris, sensommarens skörd, höstens skogssvampar med mera
Pris efter råvara

 

Varmrätter

Smörstekt torskrygg med brynt smörhollandaise, spenat, räkor, riven pepparrot och dillslungad delikatesspotatis M* 315

Rimmad lax med dillstuvad potatis, gurksallad och Västervikssenap 225

Gryta på högrev med kronärtskocka, plommontomat med rostad mandelpotatis med parmesangrädde M* 195

Halstrad piggvarsfilé med gräddkokta kantareller, gräslök och rödvinssky, serveras med säsongens grönsaker M* dagspris

Karl-Johansvamp- och mandelpotatiskroketter med sotad gemsallad, råhyvlat Aromaäpple och sotad gräslöksmajonnäs G 195

Majskycklingbröst från Munka-Ljungby med ljummen sallad på  Karl-Johansvamp, Aromaäpple, Asterixpotatis med körvelgräddsky  M* 245

Grillad oxfilé (180 gram) med bakad spetskål, pancetta, rostad Amandinepotatis och rödvinssås smaksatt med tomat och olivolja 375 (Serveras medium)

Wallenbergare med potatispuré, sockerärtssallad, rårörda lingon och skirat smör G*M 225

Säsongens varmrätt
Vi erbjuder passande rätter utifrån våran a`la carte meny. Kött, fisk, fågel, grönt.

Svartpepparstekt rådjursrostbiff med kryddig viltsky och brysselkålsallad serveras med potatis- och kålrabbigratäng M 345

Restaurang Nationalmuseums "Klassiker" 185
Skagenröra, Hemrökt lax med pepparrotscreme, Potatis -och Nationalcheddarostroyal med forellromsvinaigrette
En populär rätt som vår systerrestaurang haft sen starten. Perfekt som en lunchrätt med efterföljande dessert.

Klassikern  495

Vi erbjuder även en färdig trerättersmeny skapade av våra klassiska rätter. Meny beställs till hela sällskapet.

Toast Skagen med löjrom

Ångkokt Kolja med sockerärtsallad, riven pepparrot och dillslungad delikatesspotatis M*

alternativt

Helstekt nötbogsstek med höstsvampsfrikassé, svartkål, rostad Asterixpotatis och rödvinssky M*

Crème Brulèe M

 

Desserter

Långbros dessert- och kakbord
Serveras på buffé G M 145

Ett urval av svenska och europeiska ostar med knäckebröd och kompott
Servera på buffé alternativ på tallrik till bordet G*M  45 st/155 buffé

Crème Brûleé M 105

Mandelkaka med bär och vaniljglass
(inkokta eller färska bär efter säsong) M* 120

Chokladbrownie med chokladmousse, hasselnötter, hallonsorbet och yoghurt G M N* 125

Chokladtryffel 35

Tårtor

Bröllopstårta från Handgjort Stockholm

Moderna tårtor med maräng- eller chokladmarängbottnar samt frukt- och bärmousse efter säsong 95 per person

 

 

I priserna ingår dukning med linnedukar, linneservetter och enklare blommor.

 

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.