Bröllop
En bröllopsmiddag på Långbro värdshus är för brudpar som söker något utöver det vanliga. Vi gör bröllopsmiddagar där maten, drycken och råvarorna är höjdpunkten. Till oss kommer nygifta som vill bjuda familj och vänner på en god bröllopsmiddag istället för en stor bröllopsfest. För att skapa en minnesrik måltid som passar just er, kombinerar ni själva ihop er bröllopsmiddag från vår festmeny. Vi hjälper er gärna.
Ett sommarbröllop för 20-70 personer kan starta med vigsel i Långbro park och en klingande brudskål i grönskan innan bröllopsmiddagen en trappa upp i värdshuset. Ett vinterbröllop med middag blir vackert med levande ljus i den sköna hemma-hos-atmosfären medan mörkret lägger sig utanför i den vintervita parken.
Vi vill göra er bröllopsmiddag till ett minne för livet.
Drinktilltugg
Gravad lax på Danskt rågbröd, senapscrème och syrad gurka 40 st
Rökt gulbeta med getostcréme och friterad schallottenlök 40 st
Västerbottenostkrustad med Kalixlöjrom 2 st 45
Souvasrentartar på rågbrödskrutong, pepparrotsfärskost och frystorkat lingon 65 st
Oliver 45 burk
Rostade mandlar 45 burk
Förrätter
Inkokta svartrötter med bakat ägg, krispig rotselleri, krasse, brynt smörvinaigrette och tryffel 155
Kokt halv hummer med rostad brioche och aioli. 245
Säsongens soppa Utifrån det bästa i säsong kokar vi soppor och serverar med passande garnityr. Några råvaror vi gärna använder är Karl-Johansvamp, sparris, kräftor, blåmusslor, hummer eller jordärtskocka. Pris efter råvara 135-195
Carpaccio på svensk ryggbiff med Västerbottensost, pumpakärnor, schalottenlökdressing och machésallad 155
Toast Skagen med löjrom 135
Kalixlöjrom 30g med klassiska tillbehör 245
Säsongens gröna Vi skapar en grön förrätt av det bästa naturens skafferi har att erbjuda för säsongen. Exempel kan vara vårens första sparris, sensommarens skörd eller höstens skogssvampar. Pris efter råvara 135-195
Varmrätter
Smörstekt torskrygg med brynt smörhollandaise, spenat, räkor och riven pepparrot M* 305
Kall inkokt lax med dillmajonnäs och kokt Annikapotatis 175
Gryta på högrev med citron, salvia, kronärtskockor och potatispuré. Serveras i grytor på bordet 195
Majskycklingbröst från Munka-Ljungby med potatispuré smaksatt med Karl-Johansvamp, fänkål och dragon M* 245
Grillad oxfilé 180 gram med bakad spetskål, pancetta, rostad Amandinepotatis och rödvinssås smaksatt med tomat och olivolja 375 (Serveras medium)
Wallenbergare med potatispuré, sockerärtsallad, rårörda lingon och skirat smör G M* 225
Säsongens varmrätt Välj på smörstekt gös eller helstekt svensk ryggbiff.
Vi skapar därefter tillbehör med säsongens råvaror som exempelvis vårens första sparris, sensommarens skörd eller höstens skogssvamp.
Pris efter råvara 265-325
Dagens ”gröna”
Vi erbjuder vår vegetariska gröna varmrätt från kvällens a la carte
Restaurang Nationalmuseums "Klassiker" 185
Skagenröra, Hemrökt lax med pepparrotscreme, Potatis -och Nationalcheddarostroyal med forellromsvinaigrette
En populär rätt som vår systerrestaurang haft sen starten. Perfekt som en lunchrätt med efterföljande dessert.
Desserter
Långbros dessert- och kakbord Serveras på buffé G M 145
Ett urval av svenska och europeiska ostar Serveras med knäckebröd och kompott på buffé alternativt på tallrik till bordet G* M 155
Crème Brûleé M 105
Mandelkaka med bär och vaniljglass (inkokta eller färska bär efter säsong) M* 120
Chokladbrownie med chokladmousse, hasselnötter, hallonsorbet och yoghurt G M N* 125
Chokladtryffel 35
Tårtor
Bröllopstårta från Handgjort Stockholm
Moderna tårtor med maräng- eller chokladmarängbottnar samt frukt- och bärmousse efter säsong 95 per person
Klassikern 495
Vi erbjuder även en färdig trerättersmeny skapade av våra klassiska rätter. Meny beställs till hela sällskapet.
Toast Skagen med löjrom
Ångkokt kolja med vitvinssås, sockerärtsallad och kokt potatis
alternativt
Grillad svensk ryggbiff med haricots Vertssallad, trattkantarellsmör och potatispuré med färska örter
Crème Brûleé
I priserna ingår dukning med linnedukar, linneservetter och enklare blommor.