Bröllop

En bröllopsmiddag på Långbro värdshus är för brudpar som söker något utöver det vanliga. Vi gör bröllopsmiddagar där maten, drycken och råvarorna är höjdpunkten. Till oss kommer nygifta som vill bjuda familj och vänner på en god bröllopsmiddag istället för en stor bröllopsfest. För att skapa en minnesrik måltid som passar just er, kombinerar ni själva ihop er bröllopsmiddag från vår festmeny. Vi hjälper er gärna.

Ett sommarbröllop för 20-70 personer kan starta med vigsel i Långbro park och en klingande brudskål i grönskan innan bröllopsmiddagen en trappa upp i värdshuset. Ett vinterbröllop med middag blir vackert med levande ljus i den sköna hemma-hos-atmosfären medan mörkret lägger sig utanför i den vintervita parken.

Vi vill göra er bröllopsmiddag till ett minne för livet.

Drinktilltugg

Gravad lax  på Danskt rågbröd, senapscrème och syrad gurka  40 st 

Rökt gulbeta med getostcréme och friterad schallottenlök 40 st

Västerbottenostkrustad med  Kalixlöjrom 2 st 45 

Souvasrentartar på rågbrödskrutong, pepparrotsfärskost och frystorkat lingon 65 st

Oliver 45 burk

Rostade mandlar 45 burk

Förrätter

Inkokta svartrötter med bakat ägg, krispig rotselleri, krasse, brynt smörvinägrett och tryffel M* 155

Kokt halv hummer med rostad brioche och aioli G* 245

Säsongens soppa. Utifrån det bästa i säsong, kokar vi soppa och serverar med passande garnityr. Exempel på soppor; Karl-Johansvamp, sparris, kräftsoppa, blåmusslor, hummer eller jordärtskocka.
Pris efter råvara 135-195

Carpaccio på svensk ryggbiff med Västerbottensost, pumpakärnor, schalottenlöksvinägrett och machésallad 155

Toast Skagen med Kalixlöjrom G* M* 145

Kalixlöjrom (30g) med klassiska tillbehör G* M*  245

Säsongens gröna

Vi skapar en ”grön” förrätt av det bästa naturens skafferi har att erbjuda för säsongen. Exempel kan vara vårens första sparris, sensommarens skörd, höstens skogssvampar m.m.

Pris efter råvara 135-195

 

Varmrätter

Smörstekt torskrygg med brynt smörhollandaise, spenat, räkor och riven pepparrot M* 305

Gryta på högrev med citron, salvia, kronärtskockor och potatispuré  M* 195
Serveras i grytor på bordet

Majskycklingbröst från Munka-Ljungby  med potatispuré smaksatt med
Karl-Johansvamp, fänkål och dragon M* 245

Grillad oxfilé (180 gram) med bakad spetskål, pancetta, rostad Amandinepotatis och rödvinssås smaksatt med tomat och olivolja 375 (Serveras medium)

Wallenbergare med potatispuré, sockerärtssallad, rårörda lingon och skirat smör G*M 225

Kall inkokt lax med dillmajonnäs, pressgurka och potatis 175

Säsongens varmrätt

Välj på smörstekt gös eller helstekt svensk ryggbiff. Vi skapar därefter garnityr med råvaror som är bäst för säsongen: Exempel kan vara vårens första sparris, sensommarens skörd, höstens skogssvamp

Pris efter råvara 265-325

Dagens ”gröna”
Vi erbjuder vår vegetariska gröna varmrätt från gällande a la carte. Se gällande a la carte för innehåll och pris

Restaurang Nationalmuseums "Klassiker" 185
Skagenröra, Hemrökt lax med pepparrotscreme, Potatis -och Nationalcheddarostroyal med forellromsvinaigrette
En populär rätt som vår systerrestaurang haft sen starten. Perfekt som en lunchrätt med efterföljande dessert.

Klassikern  495

Vi erbjuder även en färdig trerättersmeny skapade av våra klassiska rätter. Meny beställs till hela sällskapet.

Toast Skagen med löjrom

Ångkokt kolja med vitvinssås, sockerärtsallad och kokt potatis

alternativt

Grillad svensk ryggbiff med haricots Vertssallad, trattkantarellsmör och potatispuré med färska örter

Crème Brûleé

 

Desserter

Långbros dessert- och kakbord
Serveras på buffé G M 145

Ett urval av svenska och europeiska ostar med knäckebröd och kompott
Servera på buffé alternativ på tallrik till bordet G*M  45 st/155 buffé

Crème Brûleé M 105

Mandelkaka med bär och vaniljglass
(inkokta eller färska bär efter säsong) M* 120

Chokladbrownie med chokladmousse, hasselnötter, hallonsorbet och yoghurt G M N* 125

Chokladtryffel 35

Tårtor

Bröllopstårta från Handgjort Stockholm

Moderna tårtor med maräng- eller chokladmarängbottnar samt frukt- och bärmousse efter säsong 95 per person

 

 

I priserna ingår dukning med linnedukar, linneservetter och enklare blommor.

 

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.