Bröllop

En bröllopsmiddag på Långbro värdshus är för brudpar som söker något utöver det vanliga. Vi gör bröllopsmiddagar där maten, drycken och råvarorna är höjdpunkten. Till oss kommer nygifta som vill bjuda familj och vänner på en god bröllopsmiddag istället för en stor bröllopsfest. För att skapa en minnesrik måltid som passar just er, kombinerar ni själva ihop er bröllopsmiddag från vår festmeny. Vi hjälper er gärna.

Ett sommarbröllop för 20-70 personer kan starta med vigsel i Långbro park och en klingande brudskål i grönskan innan bröllopsmiddagen en trappa upp i värdshuset. Ett vinterbröllop med middag blir vackert med levande ljus i den sköna hemma-hos-atmosfären medan mörkret lägger sig utanför i den vintervita parken.

Vi vill göra er bröllopsmiddag till ett minne för livet.

Drinktilltugg

Gravad lax  på Danskt rågbröd, senapscrème och syrad gurka  40 st 

Rökt gulbeta med getostcréme och friterad schallottenlök 40 st

Västerbottenostkrustad med  Kalixlöjrom 2 st 45 

Souvasrentartar på rågbrödskrutong, pepparrotsfärskost och frystorkat lingon 65 st

Oliver 45 burk

Rostade mandlar 45 burk

Förrätter

Inkokta svartrötter med bakat ägg, krispig rotselleri, krasse, brynt smörvinaigrette och tryffel  155

Kokt halv hummer med rostad brioche och aioli. 245

Säsongens soppa Utifrån det bästa i säsong kokar vi soppor och serverar med passande garnityr. Några råvaror vi gärna använder är Karl-Johansvamp, sparris, kräftor, blåmusslor, hummer eller jordärtskocka. Pris efter råvara 135-195

Carpaccio på svensk ryggbiff med Västerbottensost, pumpakärnor, schalottenlökdressing och machésallad 155

Toast Skagen med löjrom 135

Kalixlöjrom 30g med klassiska tillbehör 245

Säsongens gröna Vi skapar en grön förrätt av det bästa naturens skafferi har att erbjuda för säsongen. Exempel kan vara vårens första sparris, sensommarens skörd eller höstens skogssvampar. Pris efter råvara 135-195

Varmrätter

Smörstekt torskrygg med brynt smörhollandaise, spenat, räkor och riven pepparrot M* 305

Kall inkokt lax med dillmajonnäs och kokt Annikapotatis  175

Gryta på högrev med citron, salvia, kronärtskockor och potatispuré. Serveras i grytor på bordet 195

Majskycklingbröst från Munka-Ljungby med potatispuré smaksatt med Karl-Johansvamp, fänkål och dragon M* 245

Grillad oxfilé 180 gram med bakad spetskål, pancetta, rostad Amandinepotatis och rödvinssås smaksatt med tomat och olivolja 375 (Serveras medium)

Wallenbergare med potatispuré, sockerärtsallad, rårörda lingon och skirat smör G M* 225

Säsongens varmrätt Välj på smörstekt gös eller helstekt svensk ryggbiff.
Vi skapar därefter tillbehör med säsongens råvaror som exempelvis vårens första sparris, sensommarens skörd eller höstens skogssvamp.
Pris efter råvara 265-325

Dagens ”gröna”
Vi erbjuder vår vegetariska gröna varmrätt från kvällens a la carte

Desserter

Långbros dessert- och kakbord Serveras på buffé G M 145

Ett urval av svenska och europeiska ostar Serveras med knäckebröd och kompott på buffé alternativt på tallrik till bordet G* M 155

Crème Brûleé M 105

Mandelkaka med bär och vaniljglass (inkokta eller färska bär efter säsong)  M* 120

Chokladbrownie med chokladmousse, hasselnötter, hallonsorbet och yoghurt  G M N* 125

Chokladtryffel 35

 Tårtor

Bröllopstårta från Handgjort Stockholm

Moderna tårtor med maräng- eller chokladmarängbottnar samt frukt- och bärmousse efter säsong 95 per person

Klassikern  495

Vi erbjuder även en färdig trerättersmeny skapade av våra klassiska rätter. Meny beställs till hela sällskapet.

Toast Skagen med löjrom

Ångkokt kolja med vitvinssås, sockerärtsallad och kokt potatis

alternativt

Grillad svensk ryggbiff med haricots Vertssallad, trattkantarellsmör och potatispuré med färska örter

Crème Brûleé

Restaurang nationalmuseums klassiker 185

Skagenröra

Hemrökt lax med pepparrotscreme

Potatis -och cheddarostroyal med forellromsvinaigrette

I priserna ingår dukning med linnedukar, linneservetter och enklare blommor.

 

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.