Aktuellt
1 maj Lunch A la carte
1 maj vill vi gärna vill fira med er! Denna dag serverar vi lunch A la carte mellan 12-14 (kvälls A la carte som vanligt från 17.00)
Se lunch A la carten här:
Toast Skagen (100g) med Kalixlöjrom G* L* M* 165
Vårsallad med dagens primörer, Årstidsost, senap- och honungsvinägrett och rostade pinjenötter L M N* 110
Vit inkokt sparris med örtemulsion, friterad potatis, Havgus 12 från Arla Unika och ängsyra M* V* 175 Med 15 g Kalixlöjrom 275
VARMRÄTTER
Räksallad (125g räkor) med kokt ägg, Nobisdressing och grönärtskräm 225
Halstrad fjällrödingsfilé med vinägrett på rostad paprika, tomat, sardeller, oliver och kapris, fänkålspotatispuré, friterad lök och körvel L M 335
Falafel på svensk gulärta med vit bönkräm, citron, tahini, grön sparris, morot och frisésallat V 205
Kalvfärsbiffar med dillinlagda grönsaker, persiljepotatis och gräddsky G L M 245
Dagens kött med ramslökssmör, sallad med dragon- och timjanvinägrett, friterad Amandinepotatis och rödvinssås L M dagspris
DESSERT
Vaniljmousse med rabarbersorbet och nötsmul G* L M N* 115
Crème Brûlée L M 110
En kula av vår sorbet eller glass L* M* 45
Restaurang Nationalmuseums petit four G L M 44
Rätten innehåller G=gluten L=laktos M=mjölkprodukter N=nötter V= vegansk
Med * = rätten går att få utan allergenerna.
Vid allergier, fråga oss!
Vi reserverar oss för ändringar av rätter och priser
Brunch lördag och söndag
Brunchen är tillbaka den 11 januari och serveras varje helg fram till den 11 maj
Ta med dina vänner och hälsa på – brunch är ett mysigt helgnöje för alla! Vår brunch är en buffé fylld av fräscha grönsaksrätter gjorda på svenska råvaror, och chark och korvar från småskaliga producenter från olika delar av Sverige.
Vår krögare Fredrik Erikssons kärlek till fiskar visar sig speciellt bland bufféns kalla rätter.
Runda av med den söta efterrättsbuffén fylld av ostar, kompotter på frukt och bär, mousse och hembakta mjuka och hårda kakor.
Drick vår äppelmust eller en humlestinn öl till det hela!
100-lappen (Det går ej att boka bord till denna)
På onsdagar under vår och höst bjuder vi in till 100-lappen på Långbro Värdshus. Det blir ett nytt tema varje gång och du får prova nya smaker för en hundralapp. Ibland får vi besök från en leverantör och andra gånger kan det vara ett gästspel från en annan restaurang. Endast drop in från kl. 17.00 i baren och på glasterrassen när temperaturen tillåter.
Parkering
Vi har 12 platser på Bergtallsvägen som är avgiftsfria för restaurangens gäster. Där krävs ett tillstånd som hämtas inne på värdshuset. Är det fullt där finns det fler platser på närliggande gator som Elsa Borgs Gata eller Fredrika Bremers Gata. Betalparkeringar finns på Stora kvinns väg 11 vid bakfickan eller Stora mans väg vid Stockholms Högskola, ca 500 meter från Långbro värdshus.
Långbro ute!
Den 15 maj flyttar vi ut vår bar, samt öppnar glasterrassen för drop in à la carte kvällstid. Glasterrassen öppnar då för a la carte kl. 17.00 tisdagar-söndagar fram till den 30/8. Under vardagar när lunchen serveras håller vi glasterrassen öppen för lunchgäster fram till kl. 14.00.
Under sommaren (vecka 28, 29, 30, 31) är bordsbokningen stängd för att sitta inne. Istället är det drop in på glasterrassen tisdagar-söndagar från kl. 17.00. Baren öppnar för mat och dryck kl. 16.30.
Mat för avhämtning
På Långbro Värdshus är ni varmt välkomna att beställa take away från vår lunchmeny alla vardagar i veckan kl. 11-14. Aktuell lunchmeny uppdateras kvällen innan.
Integrationspakten
Vi är med i Stockholms stads Integrationspakten – ett medlemsnätverk skapat för att underlätta för arbetsgivare att hitta kompetens och samtidigt korta vägen till arbete för de som står utanför arbetsmarknaden. Se filmen om Integrationspakten som handlar om vad vi har gjort för att bibehålla och skapa arbetstillfällen under Coronakrisen.