Lunchmeny 11-14
Hos oss njuter du vällagad lunch måndag – fredag kl. 11-14. Husman, vegetariskt, sallad eller soppa, fisk och kött. Bröd och kaffe ingår.
Till denna lunch kan ni inte boka bord, det är bara drop in som gäller.
Fredrik med personal önskar er varmt välkomna.
Parkering
Vi har 12 platser på Bergtallsvägen som är avgiftsfria för restaurangens gäster. Där krävs ett tillstånd som hämtas inne på värdshuset. Är det fullt där finns det fler platser på närliggande gator som Elsa Borgs Gata eller Fredrika Bremers Gata. Betalparkeringar finns på Stora kvinns väg 11 vid bakfickan eller Stora mans väg vid Stockholms Högskola, ca 500 meter från Långbro värdshus.
Lunchmeny 11.00 - 14.00 Fredag 26 april
Veckans favorit: Fläskschnitzel med rostad potatis, kaprissmör, sallad, citron och rödvinssås G M* 185
Toast Skagen med Kalixlöjrom halv/hel G* M* 165/245
Dijonsenapsstekt strömming med potatispuré, citron och skirat smör G L M 145
Varm laxterrin med vårsallad, gräslökssmörsås och kokt Annika potatis L M 150
Gratinerad kycklinglårfilé med soltorkade tomater, örter, zucchinisallad och parmesanpotatispuré L M 155
Långbakad högrev med österrikisk potatissallad och örtkräm 160
Stekost med quinoasallad, ruccola, paprika och honungssmetana L M 140
Sött
Mandelkaka med rabarberkompott och vispad grädde L M N 65
Crème brulèe L M 110
Restaurang Nationalmuseums petit four L M 42
Affärslunch den 15/4-19/4 och 22/4-26/4
Förrätt
Toast Skagen med Kalixlöjrom G* M*
Alternativt
Långbros förrättssallad
Varmrätt
Biff Minute med rostad Amandinepotatis, grön sparris, ramslökssmör och rödvinssky M*
Alternativt
Ångkokt torsk med räkor, ägg, pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis M*
Alternativt
Risotto med ramslök, inkokt fänkål, tomat, körvel och parmesanost M
Dessert
Crème brûlée L M
Alternativt
Chokladglass med hasselnötskaka och vitchokladmousse L M N*
Alternativt
Restaurang Nationalmuseums petit four G L M
Pris 2 rätter 345 / 3 rätter 385
Affärslunch den 29/4-3/5 och 6/5-10/5
Förrätt
Toast Skagen med Kalixlöjrom G* M*
Långbros förrättssallad
Varmrätt
Råraka med ramslökskräm, inkokt vit sparris, bakad tomat, sotad gurka och vita bönor
Halstrad fjällrödingfilé med rapsskott, forellrom, smörsås och kokt färskpotatis L M
Wallenbergare med sockerärtsallad, rårörda lingon, skirat smör och potatispuré G L M
Dessert
Crème brûlée L M
Rabarberpaj med vaniljglass G L M
Restaurang Nationalmuseums petit four G L M
2-rätter 345 kr / 3-rätter 385 kr
Rätten innehåller G=gluten L=laktos M=mjölkprotein N=nötter V=vegansk
Med stjärna G* L* M* N* = rätten går att få utan allergenerna. Vid allergier, fråga oss!
Vi reserverar oss för ändringar av rätter och priser