Vitvinsbräserad högrev

med ljummen morotsallad, ramslök, vitlökstekt shitakeesvamp och krispigt alspånsrökt svenskt fläsk

En rätt Fredrik tillagade i TV4 Nyhetsmorgon 26/3 2020

 

6-8 portioner

1,2 kg tärnad högrev

2 gula lökar, fint hackade

1 morot, fint hackad

1 tomat, fint skuren

lagerblad, salvia och rosmarin

37,5 dl torrt vitt vin

2 st grönsaksbuljongtärningar ca 1 liter färdig buljong

2 msk smör

Salt

Vitpeppar

Persilja och gräslök till garnering

1 citron

Tillagning:

Bryn köttet i smöret

Tillsätt salvia, rosmarin, lagerblad och grönsaker låt det få lite färg

Lägg allt i stor gryta. Slå buljong över kött och grönsaker och låt allt koka sakta  under lock i ca 2 timmar.

Köttet skall bli riktigt mört och grönsakerna skall reda skyn.

Innan servering. Smaka av grytan med salt och vitpeppar

Klipp över färska örter och finriv citronskal

Morotssallad

12 st morötter i blandade färger

1 stor näve Shitakesvampar

2 st vitlök gärna färsk

150 gram rökt svensk fläsk

färsk ramslök, fint strimlad

Beredning:

Tillaga morötterna på olika valfria sätt, förslagsvis

Råhyvla

Kok

Rosta

Marinera

Blanda alla morötter, varma som kalla

Tillsätt, finstrimlad ramslök, salt, vitpeppar, lite olivolja och några stänk från citronen

Tärna fläsket fint

Stek fläsket tillsammans med shitakesvamparna

Finstrimla färsk vitlök och tillsätt salt och vitpeppar

 

 

 

 

 

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.