Rostad fänkål med chili, citron och vitlök

När matlagning är som enklast men också som godast . Så bra att ha som ett snacks före maten eller till grillad fisk alternativt till den goda grillade kycklingen.

Jag gillar fänkålen när den har lite tuggmotstånd alternativt helt sönderkokt, eller supertunt skivad och bara vänd i lite olja och ett par stänk citron . Tyvärr har jag inte vågat mig på att odla den men hoppas jag kommer över den tröskeln… Fredrik Eriksson

4-6 pers

2 fänkål

2 chili

1 citron

1 vitlök färsk

Blandat knippe med lagerblad, oregano, rosmarin, basilika

1 dl olivolja

Svartpeppar

Salt

Gör så här:

Putsa fänkålen och dela den i 6 bitar och skär bort rotfästet,

Skär chilin fint.  Med kärnor blir det starkare, ni väljer styrkan själv

Skär vitlöken i lite grova skivor samt citronen i grova bitar

Blanda alltihop med olivolja, örterna, chilin  citron, vitlök, salt och nymald svartpeppar

Baka av i ugnen  på 250 g i 20 min

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.