Rostad fänkål med chili, citron och vitlök
När matlagning är som enklast men också som godast . Så bra att ha som ett snacks före maten eller till grillad fisk alternativt till den goda grillade kycklingen.
Jag gillar fänkålen när den har lite tuggmotstånd alternativt helt sönderkokt, eller supertunt skivad och bara vänd i lite olja och ett par stänk citron . Tyvärr har jag inte vågat mig på att odla den men hoppas jag kommer över den tröskeln… Fredrik Eriksson
4-6 pers
2 fänkål
2 chili
1 citron
1 vitlök färsk
Blandat knippe med lagerblad, oregano, rosmarin, basilika
1 dl olivolja
Svartpeppar
Salt
Gör så här:
Putsa fänkålen och dela den i 6 bitar och skär bort rotfästet,
Skär chilin fint. Med kärnor blir det starkare, ni väljer styrkan själv
Skär vitlöken i lite grova skivor samt citronen i grova bitar
Blanda alltihop med olivolja, örterna, chilin citron, vitlök, salt och nymald svartpeppar
Baka av i ugnen på 250 g i 20 min