Ramslökskyckling med sotad gemsallad & tomater
Servera med rostat surdegsbröd och gärna nykokt färskpotatis
4 portioner
4 kycklingklubbor
1 ask ramslök
1 msk soya
2 chilifrukter
1 msk dijonsenap
2 msk olivolja
Svartpeppar
2 gemsallad
1 ask cocktail tomater
Surdegsbröd , Baguette
1 vitlök
Tillagning:
Sätt i ugnen på 225 g
Dela klubborna, behåll drumsticks med ben men bena ur låren
Marinera all kyckling med soya, dijonsenap, skivad chili , olivolja och rikligt med svartpeppar
Ta kycklinglåren, fyll dem med ramslök under skinnet och rulla ihop
Lägg kycklingen i en långpanna och sätt in i ugnen i 20 min så kycklingen får fin färg
Dra sedan ner till 175 g och grädda vidare i ca 20 min
Dela gemsalladen och sota/ halstra i pnnan med lite olivolja och flingsalt
Dela tomaterna och ge dem lite färg i pannan
Dela vitlöken och gnid den mot surdegsbrödet, häll lite olivolja på och rosta i ugnen
Lägg upp salladen med tomaterna och servera kycklingen vid sidan
Njut gärna med svensk färskpotatis