Ramslökskyckling med sotad gemsallad & tomater

Servera med rostat surdegsbröd och gärna nykokt färskpotatis

4 portioner

4 kycklingklubbor

1 ask ramslök

1 msk soya

2 chilifrukter

1 msk dijonsenap

2 msk olivolja

Svartpeppar

2 gemsallad

1 ask cocktail tomater

Surdegsbröd , Baguette

1 vitlök

 

Tillagning:

Sätt i ugnen på 225 g

Dela klubborna,  behåll drumsticks med ben  men bena ur låren

Marinera all kyckling med soya, dijonsenap, skivad chili , olivolja och rikligt med svartpeppar

Ta kycklinglåren, fyll dem med ramslök under skinnet och rulla ihop

Lägg kycklingen i en långpanna och sätt in i ugnen i 20 min så kycklingen får fin färg

Dra sedan ner till 175 g  och grädda vidare i ca 20 min

Dela gemsalladen och sota/ halstra i pnnan med lite olivolja och flingsalt

Dela tomaterna och ge dem lite färg i pannan

Dela vitlöken och gnid den mot surdegsbrödet, häll lite olivolja på och rosta i ugnen

Lägg upp salladen med tomaterna och servera kycklingen vid sidan

Njut  gärna med svensk färskpotatis

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.