Pocherad Helleflundra med ostronsås & grönsaksjulienne

4 pers

4 bitar a 180 g helleflundra

8-12 ostron beroende på kärleken till ostron och ekonomin 

1 finhackad shalottenlök

1 dl fiskbuljong

1 dl vitt vin

100 g smör

2 dl grädde

1 klyfta vitlök

½ citron

Maizena

1/ 2 purjolök

1 morot

1 knippe körvel

Salt

Vitpeppar

TILLAGNING

Filea ur helleflundran och stycka fina bitar på ca 180 g

Öppna ostronen , frigör dem och ta reda på vätskan , skär dem grovt

Finstrimla julienne av purjolök och morot

Tag en låg kastrull, finhacka shalottenlöken

Lägg i  Helleflundran och slå på vin och fiskbuljongen, lite smör 30 g

Salt och vitpeppra

Koka fisken under lock på låg temp ca 4 min så att den fortfarande har lite kärna

Lyft upp fisken håll den varm, tex i ugn på 50 g

Koka ner fonden och tillsätt grädde och koka vidare

Smaka av med lite citronsaft, vitlök och ostronsaften sila såsen, red av den något med maizena

Smöra panan lägg tillbaka fisken och låt den sjuda i såsen försiktigt

Svetta av julienne med  i lite smör i panna. Krydda med salt vitpeppar

Lägg julienne på fisken fördela ostron på och garnera med körvel

Serveras med tournerad kokt potatis

 

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.