Mandelstekt Skreitorsk

Med rimmad purjolök och spenat, mandelpotatiscreme samt brynt smör- och citronvinaigrette

4 pers

4 vackra skivor  ca 3 cm tjocka bitar av Skreitorsk  ca 800 g

1 dl mandelmjöl eller flisad mandel som hackas

50 g svenskt smör

1 purjolök

4 msk olivolja eller mandelolja, 2 msk till purjolöken 2 msk till vinigretten

1 påse spenatbaby

1/2 pepparrot

1 citron

4 schalottenlökar

salt

vitpeppar

8 mandelpotatisar

2 msk Crème fraiche

Brynt smör-och citronvinaigrette

Finhacka schalottenlöken och fräs den i olivoljan utan att ta färg , tillsätt salt och vitpeppar

Bryn 30 g Svenskt smör

Fin riv citronskalet och pressa citron .

Blanda lök, citron och bryn smör och ställ åt sidan

Mandelpotatiscrème

Skala och koka mandelpotatis

Slå av vatten och pressa potatisen

Tillsätt Creme fraiche så den blir lagom krämig. Tillsätt salt och vitpeppar

Rimmad purjolök med spenat

Skölj och finstrimla purjolöken fint

Skölj spenat

Marinera purjolöken i salt och olivolja , vänd runt så den marineras väl

Vänd sedan ner spenaten

Beredning av rätten:

Vänd torsken försiktigt runt i mandelmjölet

Stek torsken i smör och oliv olja ca 3-4 min på var sida. Ös sakta den lite med smör salta och vitpeppra

Lägg upp potatiscrème i botten på tallriken, lägg på torsken

Värm vinaigretten och rippla runt

Lägg upp lite av purjolök- och spenaten

Servera med nyriven pepparrot

 

 

 

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.