Ljummet smörrebröd med inlagd sill, cheddarost & äggröra
En lyxigt smörrebröd att njuta av i påsk!
Äggröran smaksätts med vårens härliga ramslök, och smörrebrödet toppas slutligen med löjrom och brynt smör.
Tillagades av Fredrik på TV4 Nyhetsmorgon Skärtorsdagen 2020
4 pers
4 skivor mörkt bröd
2 inlagda sillfiléer
3 ägg
2 msk grädde
1 dl riven cheddarost
1 knippe ramslök
1 msk löjrom
50 g smör
1 kruka gräslök
8 st rädisor
Salt
Vitpeppar
Gör så här:
Skär sillen fint
Hacka gräslöken
Skär ramslöken men spara topparna
Knäck äggen och slå på grädden blanda med rivna osten, salt och vitpeppar
Slå äggsmeten i en panna och grädda äggröran fluffig. Rör med en trägaffel
Vänd ner ramslöken i äggröran
Bryn smöret
Lägg äggröran på det mörka brödet, fortsätt med sillen och slå över det brynta smöret
Garnera med löjrom, rädisorna och gräslöken
Krydda med lite nymald vitpeppar över