Ljummet smörrebröd med inlagd sill, cheddarost & äggröra

En lyxigt smörrebröd att njuta av i påsk!
Äggröran smaksätts med vårens härliga ramslök, och smörrebrödet toppas slutligen med löjrom och brynt smör.
Tillagades av Fredrik på TV4 Nyhetsmorgon Skärtorsdagen 2020

4 pers

4 skivor mörkt bröd

2 inlagda sillfiléer

3 ägg

2 msk grädde

1 dl riven cheddarost

1 knippe ramslök

1 msk löjrom

50 g smör

1 kruka gräslök

8 st rädisor

Salt

Vitpeppar

Gör så här:

Skär sillen fint

Hacka gräslöken

Skär ramslöken men spara topparna

Knäck äggen och slå på grädden blanda med rivna osten, salt och vitpeppar

Slå äggsmeten i en panna och grädda äggröran fluffig. Rör med en trägaffel

Vänd ner ramslöken i äggröran

Bryn smöret

Lägg äggröran på det mörka brödet, fortsätt med sillen och slå över det brynta smöret

Garnera med löjrom, rädisorna och gräslöken

Krydda med lite nymald vitpeppar över

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.