Ljummet smörrebröd med inlagd sill, cheddarost & äggröra

En lyxigt smörrebröd att njuta av i påsk!
Äggröran smaksätts med vårens härliga ramslök, och smörrebrödet toppas slutligen med löjrom och brynt smör.
Tillagades av Fredrik på TV4 Nyhetsmorgon Skärtorsdagen 2020

4 pers

4 skivor mörkt bröd

2 inlagda sillfiléer

3 ägg

2 msk grädde

1 dl riven cheddarost

1 knippe ramslök

1 msk löjrom

50 g smör

1 kruka gräslök

8 st rädisor

Salt

Vitpeppar

Gör så här:

Skär sillen fint

Hacka gräslöken

Skär ramslöken men spara topparna

Knäck äggen och slå på grädden blanda med rivna osten, salt och vitpeppar

Slå äggsmeten i en panna och grädda äggröran fluffig. Rör med en trägaffel

Vänd ner ramslöken i äggröran

Bryn smöret

Lägg äggröran på det mörka brödet, fortsätt med sillen och slå över det brynta smöret

Garnera med löjrom, rädisorna och gräslöken

Krydda med lite nymald vitpeppar över