Laxtartar med örter, ramslök, kapris och gulbeta

En tartar som passar bra på påskbordet. Njut i vårens tid när ramslöken är som bäst och servera gärna en liten aquavit därtill.
Fredrik tillagade rätten i TV4 Nyhetsmorgon Skärtorsdagen 2020

4 – 6 pers

4 kokta, skalade gulbetor

300 g lax

1 liten burk kapris

1 litet knippe ramslök

Dill, persilja, gräslök

1 schalottenlök

1 tsk dijonsenap

1 msk kryddat brännvin, gärna O.P Anderson

1 citron

2 msk olivolja

Vitpeppar

Salt

Några skivor gott bröd, gärna surdeg

Tillagning

Tärna laxen i mindre tärningar

Häll av kaprisen och låt den torka på ett papper

Spara topparna på ramslöken
Hacka resten av ramslöken, örter och schalottenlöken

Blanda laxtärningarna med örter, senap, brännvinet, olivoljan, finrivet citronskal, salt och vitpeppar.

Skiva gulbetan tunt och lägg på ett fat

Lägg laxtartaren på gulbetan och garnera med kapris, lite örter och ramslökstopparna

Servera gärna med lite rostat gott surdegsbröd till

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.