Laxtartar med örter, ramslök, kapris och gulbeta
En tartar som passar bra på påskbordet. Njut i vårens tid när ramslöken är som bäst och servera gärna en liten aquavit därtill.
Fredrik tillagade rätten i TV4 Nyhetsmorgon Skärtorsdagen 2020
4 – 6 pers
4 kokta, skalade gulbetor
300 g lax
1 liten burk kapris
1 litet knippe ramslök
Dill, persilja, gräslök
1 schalottenlök
1 tsk dijonsenap
1 msk kryddat brännvin, gärna O.P Anderson
1 citron
2 msk olivolja
Vitpeppar
Salt
Några skivor gott bröd, gärna surdeg
Tillagning
Tärna laxen i mindre tärningar
Häll av kaprisen och låt den torka på ett papper
Spara topparna på ramslöken
Hacka resten av ramslöken, örter och schalottenlöken
Blanda laxtärningarna med örter, senap, brännvinet, olivoljan, finrivet citronskal, salt och vitpeppar.
Skiva gulbetan tunt och lägg på ett fat
Lägg laxtartaren på gulbetan och garnera med kapris, lite örter och ramslökstopparna
Servera gärna med lite rostat gott surdegsbröd till