Kokt blomkål med olivsky, ägg, persilja och krispigt bröd

 

1 stort eller 2 små blomkålshuvud

2 msk smör alternativt Breoliv eller mjölkfritt margarin

2 msk olivolja

1 knippe persilja

3 kokta ägg

Salt

Vitpeppar

Krutonger av vitt bröd

Tillagning:

Blocka av blomkålbladen och rippla över lite olja

Rosta dem i ugnen 175 gr

Plocka blomkålsbuketter och lägg i kastrull med lite vatten i botten, smör och olivolja

Koka under lock i 5-6 min

Krydda med salt och vitpeppar

Grovriv ägget och  grovhacka persiljan. Strö det över blomkålen tillsammans med krutonger

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.