Inlagd sill 

Grundrecept 4 personer

4 salta sillfiléer cirka 300 g

inläggläggningslag:

0,9 dl vatten

1,2 dl socker

4 msk ättikssprit 12 %

1 lagerblad

5 nejlikor

8 stötta kryddpepparkorn

½ rödlökSkölj först sillen i kallt vatten och låt ligga i vatten i kylen i cirka 1 dygn.
Byt vatten 1-2 ggr under tiden, då går urvattningen fortare. Lite sälta ska vara kvar i sillen

Koka upp allt utom rödlöken till lagen. Skiva rödlöken och blanda ner i lagen. Låg lagen kallna i kylen

Slå den riktigt kalla lagen över sillen och täck över ordentligt. Låt ligga i minst 2-3 dygn

 

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.