Chutney med äpple och havtorn

6–8 personer på en buffé.

Den här goda friska smaksättaren lämpar sig väl som tillbehör till både kallskuret kött och till ost.

 

3 dl havtornspuré

½ vaniljstång

2 msk akaciahonung

4 äpplen, gärna Ingrid Marie, klyftade

1 msk vitvinsvinäger

 

Koka upp havtornspurén med vaniljstångens frön och honung.

Lägg i äpplena och låt sjuda i ca 15 minuter tills de börjar att mjukna.

Balansera med vinägern så att det blir lagom syra. Servera äpplena kalla.

 

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.