Grillad Entrecote med grönkåls-
vinaigrette

serveras med stekt svartkål och gräddig rotselleri och kålrabbi

4 personer

4 skivor entrecote / biff

4 vitlöksklyftor

Rosmarin , salvia , timjan

Olivolja

 

1 stång med svartkål

½ rotselleri

1 kålrabbi

2 dl grädde

2 Vitlök klyftor

1 shalottenlök

 

Gräddig rotselleri & kålrabbi

Skär rotselleri och kålrabbi i tärningar , fräs det i kastrullen med skivad vitlök, schalottenlöken och koka det med lite vätska i botten, salt.ca 4-5 min låt vätskan koka in .

Tillsätt grädde och svartpeppar, låt det bli lite cremigt men fortfarande lite kärna


Svartkål

Stek i olivolja på båda sidorna. Lättsalta och låt dem bli krispiga

 

Grönkålsvinigrette

2 stjälkar grönkål

4 msk kapris

4 vitlöksklyftor

1 dl vitt vin

1 chilifrukt

1 knippe persilja grovhackad

2 schalotten lök

1.5 dl  olivolja

1 msk grov dijon senap

1/2 citron

Salt

Finhacka löken och vitlöken, chilin  och fräs det i olivoljan , någon minut

Tillsätt citronsaft och finrivet skal , och vinet koka ihop några minuter

Vänd ner senapen, kapris och lite salt

Repa grönkålen och skär den fint

Värm vinigretten och vänd ner grönkålen så den blir ” smälter ”

Avsluta med persilja och servera den ljummen

 

Salta och svartpeppar  stek biffen / entrecote med örterna och vitlöken och ös i panna med olivoljan
Ca 2-3 min på var sida och låt köttet vila ca 55 i g i mitt temp

 

 

 

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.