Grillad Entrecote med grönkåls-
vinaigrette
serveras med stekt svartkål och gräddig rotselleri och kålrabbi
4 personer
4 skivor entrecote / biff
4 vitlöksklyftor
Rosmarin , salvia , timjan
Olivolja
1 stång med svartkål
½ rotselleri
1 kålrabbi
2 dl grädde
2 Vitlök klyftor
1 shalottenlök
Gräddig rotselleri & kålrabbi
Skär rotselleri och kålrabbi i tärningar , fräs det i kastrullen med skivad vitlök, schalottenlöken och koka det med lite vätska i botten, salt.ca 4-5 min låt vätskan koka in .
Tillsätt grädde och svartpeppar, låt det bli lite cremigt men fortfarande lite kärna
Svartkål
Stek i olivolja på båda sidorna. Lättsalta och låt dem bli krispiga
Grönkålsvinigrette
2 stjälkar grönkål
4 msk kapris
4 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
1 chilifrukt
1 knippe persilja grovhackad
2 schalotten lök
1.5 dl olivolja
1 msk grov dijon senap
1/2 citron
Salt
Finhacka löken och vitlöken, chilin och fräs det i olivoljan , någon minut
Tillsätt citronsaft och finrivet skal , och vinet koka ihop några minuter
Vänd ner senapen, kapris och lite salt
Repa grönkålen och skär den fint
Värm vinigretten och vänd ner grönkålen så den blir ” smälter ”
Avsluta med persilja och servera den ljummen
Salta och svartpeppar stek biffen / entrecote med örterna och vitlöken och ös i panna med olivoljan
Ca 2-3 min på var sida och låt köttet vila ca 55 i g i mitt temp