Glasrabarber med limevaniljgrädde och kardemummakaka

Servera den ljumna kakan med rabarber samt limevaniljgrädden som en vårig dessert eller god kaka till eftermiddagskaffet.

Rabarber:

2 rabarber

1 dl syltsocker

Skala och skär ner rabarbern

Koka, ca 4-5 min med sockret ställ åt sidan

 

Kardemummakaka:

200 g mjukt smör

200 g mandelmjöl

200 g strösocker

2 ägg

1 msk stött kardemmma

1 dl flagad mandel

1 msk extra socker

Vispa ihop smör, mandelmjöl och socker fluffigt

Tillsätt ett ägg i taget

Slå smeten i en form med löstagbara kanter

Toppa med mandel och lite extra socker

Grädda i 175 g i ca 20 min

Vanilj- och limegrädde

2 äggulor

2 msk florsocker

1 vaniljstång

1 lime

3 dl grädde

Vispa grädden och ställ åt sidan

Vispa äggulor med florsocker fluffigt

Skrapa ur vaniljen från vaniljstången och rör ner i äggsmeten

Vänd ner grädde i äggsmeten och finriv ner lite lime skal

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.