Glasrabarber med limevaniljgrädde och kardemummakaka
Servera den ljumna kakan med rabarber samt limevaniljgrädden som en vårig dessert eller god kaka till eftermiddagskaffet.
Rabarber:
2 rabarber
1 dl syltsocker
Skala och skär ner rabarbern
Koka, ca 4-5 min med sockret ställ åt sidan
Kardemummakaka:
200 g mjukt smör
200 g mandelmjöl
200 g strösocker
2 ägg
1 msk stött kardemmma
1 dl flagad mandel
1 msk extra socker
Vispa ihop smör, mandelmjöl och socker fluffigt
Tillsätt ett ägg i taget
Slå smeten i en form med löstagbara kanter
Toppa med mandel och lite extra socker
Grädda i 175 g i ca 20 min
Vanilj- och limegrädde
2 äggulor
2 msk florsocker
1 vaniljstång
1 lime
3 dl grädde
Vispa grädden och ställ åt sidan
Vispa äggulor med florsocker fluffigt
Skrapa ur vaniljen från vaniljstången och rör ner i äggsmeten
Vänd ner grädde i äggsmeten och finriv ner lite lime skal