Citron- och svartpeppargravad lax med pepparrot och dill

4 – 6 pers

En härlig gravning med fin citronton och lite extra svartpeppar touche

1 kg laxfilé

2 msk salt

3 msk socker

1 msk nymald svartpeppar

Grovrivet citronskal från en citron

1 knippe finhackad dill 

2 msk citronolivolja

1 dl crème fraiche

1 msk söt svensk senap

Skär laxen tunt. Blanda salt, socker och svartpeppar och strö över, samt stänk över lite vatten
Låt dra nån timme.

Vid serveringen:
Grovriv citronskalet över laxen, strö över finhackad dill och rikligt med nyriven pepparrot.

Servera laxen med crème fraiche och lite söt svensk senap

Njut tillsammans med en enkel grönsallad och citronolivolja

 

 

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.