Bakad kålrot med kummin, apelsin och grönkål

4 personer

1 kålrotshuvud

1/2 grönkålshuvud

olja

Glaze:

2 dl apelsinjuice

1/2 dl socker

1 msk kummin

 

Baka kålroten hel med skalet kvar i 150 gr ugn i ca 2 tim

Koka ihop apelsinjuice och socker tills halva mängden återstår.

Blanda i kummin.

Skala kålroten och bryt eller skär i bitar

Dela grönkålen i stora bitar och rosta i 120 varm ugn med lite olja och salt till den blir frasig

Lägg upp kålroten, slå över glazen, garnera med rostade grönkålen och lite kummin.

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.