Helglunch
Ta med vänner och familj – när brunchen har sommaruppehåll serverar vi istället vår sommarhelglunch lördagar och söndagar, helgmeny på dagen. Till denna bokar ni bord och sitter då inne i våra matsalar. Önskar ni sitta ute på vår fina uteservering alternativt på glasterrassen kommer ni på drop in och beställer då mat från vår barmeny.
FÖRRÄTTER
Skagen(100g) på Långbros filmjölksbröd med Kalixlöjrom G* L* M* 165
Bakade tomater med Gammel Knas ost, inlagda jalapeños, inkokt pärllök, pangrattato och
örtsallad G* M* V* 140
Svensk chark med grönsakscrudité och kronärtskocksdipp M halv/hel 155/285
VARMRÄTTER
Räksallad (125 g räkor) med ägg, grönärtskräm och Nobisdressing 225
Lins- och grönsaksfritters med tomatchutney, mynta, chili, syrad salladskål, krossad blomkål och citronkräm G* V 210
Dagens anrättning på lax eller röding Dagspris
Dagens fångst med marinerad gurka, forellrom, Sandefjordssås och färskpotatis L* M Dagspris
Chilistekt majskycklinglårfilé från Munka- Ljungby med vinägrett på rostad paprika, tomat, oliver och kapris, krossad potatis och rödvinssås 265
DESSERT
Citron- och vallmokaka med vaniljmousse, citronkräm och kvällens färska bär G L M 125
Crème Brûlée L M 110
Restaurang Nationalmuseums petit four G L M 44
Rätten innehåller G=gluten L=laktos M=mjölkprotein N=nötter V=vegansk
Med stjärna G* L* M* N* = rätten går att få utan allergenerna. Vid allergier, fråga oss!
Vi reserverar oss för ändringar av rätter och priser