Helglunch
Ta med vänner och familj – när brunchen har sommaruppehåll serverar vi istället vår sommarhelglunch lördagar och söndagar, helgmeny på dagen. Till denna bokar ni bord och sitter då inne i våra matsalar. Önskar ni sitta ute på vår fina uteservering alternativt på glasterrassen kommer ni på drop in och beställer då mat från vår barmeny.
Tider
Lördag & söndag kl. 12.00 – 14.00, t o m 1 september
Lunch a la carte lördag-söndag kl. 12.00-14.00
FÖRRÄTTER
Skagen på mörkt bröd med löjrom G* L* M* halv eller hel 165/245
Årets sill 2024: Krämig löksill med färsksaltad Kindagurka, Guldklimp och färska örter. Serveras med rågbröd och färskpotatis G* M halv eller hel
125/195
Svenska tomater med rostad jalapeñovinägrett, Gammel Knas, silverlök och frökrisp M* V*
135
Råbiff med sesam- och sojavinägrett, ingefära, inlagd kålrabbi med chili, gurka, salladslök, misomajonnäs och koriander 165
VARMRÄTTER
Räksallad (125 g räkor) med ägg, grönärtskräm och Nobisdressing 225
Friterade kronärtskockor med kräm på kikärtor, ört- och vitlöksvinägrett, brytbönor och espelettepeppar G V 215
Dagens laxanrättning 245
Citronstekt kycklinglårfilé från Munka-Ljungby med färskpotatis, fänkål, blomkålskräm smaksatt med brynt smör, rädisa, körvel och kycklinggräddsky L M 235
Dagens köttanrättning Dagspris
DESSERT
Hallonmousse med rostad vit chokladkaka och dagens färska bär G M 125
Crème Brûlée L M 110
Restaurang Nationalmuseums petit four G L M 42
Rätten innehåller G=gluten L=laktos M=mjölkprotein N=nötter V=vegansk
Med stjärna G* L* M* N* = rätten går att få utan allergenerna. Vid allergier, fråga oss!
Vi reserverar oss för ändringar av rätter och priser