Helglunch
Ta med vänner och familj – när brunchen har sommaruppehåll serverar vi istället vår sommarhelglunch lördagar och söndagar, helgmeny på dagen. Till denna bokar ni bord och sitter då inne i våra matsalar. Önskar ni sitta ute på vår fina uteservering alternativt på glasterrassen kommer ni på drop in och beställer då mat från vår barmeny.
Lunch a la carte lördag-söndag kl. 12.00-14.00
FÖRRÄTTER
Skagen på mörkt bröd med Kalixlöjrom G* L* M* 165
Smörrebröd med Klädesholmen matjessill, krämig färskpotatissallad, primörbetor, kokt ägg, dillinlagd rödlök och brynt smör G* L* M* 140
Råbiff med Taggiascaoliver, bärkapris, rostad paprikakräm, Havgus 12 från Arla Unika, inkokt pärllök, bakade tomater och vattenkrasse M* 175
Svenska tomater med burrata, sotad snacksgurka, gräslök, örtkrutonger och basilika G* L M 125
VARMRÄTTER
Räksallad (125 g räkor) med ägg, grönärtskräm och Nobisdressing 225
Friterade kronärtskockor med kräm på vita bönor, tomatvinägrett, chili- och oreganoärtonnaise samt sallad G V 215
Dagens anrättning på lax eller röding Dagspris
Halstrad gös med blomkål, dill, krossad potatis, schalottenlök, ärtor, spenat och smörsås L M Dagspris
Pluma från Rosersbergs gård med Hallands siren, färska tomater, inkokt lök, basilika, svensk quinoa och rödvinssås L* M* 275
DESSERT
Jordgubbssorbet med pistage- och mascarponekräm, färska jordgubbar och maränger L M N 125
Crème Brûlée L M 110
Restaurang Nationalmuseums petit four G L M 44
Rätten innehåller G=gluten L=laktos M=mjölkprotein N=nötter V=vegansk
Med stjärna G* L* M* N* = rätten går att få utan allergenerna. Vid allergier, fråga oss!
Vi reserverar oss för ändringar av rätter och priser