Helglunch
Ta med vänner och familj – när brunchen har sommaruppehåll serverar vi istället vår sommarhelglunch lördagar och söndagar, helgmeny på dagen. Till denna bokar ni bord och sitter då inne i våra matsalar. Önskar ni sitta ute på vår fina uteservering alternativt på glasterrassen kommer ni på drop in och beställer då mat från vår barmeny.
FÖRRÄTTER
Toast Skagen med Kalixlöjrom G* L* M* 165
Betor med krondillsvinägrett, hasselnötter, Almnäs tegel och krasse M* N* V* 140
Sojamarinerad flankstek med kräm på vita bönor och miso, inlagd kålrabbi med chili, koriander, mynta och friterat rispapper 175
Laxtartar med inlagda senapsfrön, gurka, äpple, forellrom och pepparrotskräm 160
VARMRÄTTER
Räksallad (125 g räkor) med ägg, grönärtskräm och Nobisdressing 225
Salviastekt pluma med kantareller, sommarlök, kräm på Gammel Knas, brynt kyckling- och citronsky samt kikärtsplättar L* M* 315
Dagens fångst med bakad spetskål, oliver, kapris, pangrattato och parmesanmajonnäs G* M Dagspris
Dagens anrättning på lax eller röding Dagspris
Risotto med panerad zucchini, ört- och kaprisvinägrett samt bakad tomat G L M 205
DESSERT
Hallonmaräng med vanilj- och färskostkräm, persikosorbet och färska hallon L M 125
Crème Brûlée L M 110
Restaurang Nationalmuseums petit four L M N 44
Rätten innehåller G=gluten L=laktos M=mjölkprotein N=nötter V=vegansk
Med stjärna G* L* M* N* = rätten går att få utan allergenerna. Vid allergier, fråga oss!
Vi reserverar oss för ändringar av rätter och priser