Helglunch

Ta med vänner och familj – när brunchen har sommaruppehåll serverar vi istället vår sommarhelglunch lördagar och söndagar, helgmeny på dagen. Till denna bokar ni bord och sitter då inne i våra matsalar. Önskar ni sitta ute på vår fina uteservering alternativt på glasterrassen kommer ni på drop in och beställer då mat från vår barmeny.

Lunch a la carte lördag-söndag kl. 12.00-14.00

 

FÖRRÄTTER

Skagen på mörkt bröd med Kalixlöjrom G* L* M* 165

Smörrebröd med Klädesholmen matjessill, krämig färskpotatissallad, primörbetor, kokt ägg, dillinlagd rödlök och brynt smör G* L* M* 140 

Råbiff med Taggiascaoliver, bärkapris, rostad paprikakräm, Havgus 12 från Arla Unika, inkokt pärllök, bakade tomater och vattenkrasse M* 175 

Svenska tomater med burrata, sotad snacksgurka, gräslök, örtkrutonger och basilika G* L M 125 

 

VARMRÄTTER

Räksallad (125 g räkor) med ägg, grönärtskräm och Nobisdressing 225

Friterade kronärtskockor med kräm på vita bönor, tomatvinägrett, chili- och oreganoärtonnaise samt sallad G V 215 

Dagens anrättning på lax eller röding Dagspris

Halstrad gös med blomkål, dill, krossad potatis, schalottenlök, ärtor, spenat och smörsås L M Dagspris 

Pluma från Rosersbergs gård med Hallands siren, färska tomater, inkokt lök, basilika, svensk quinoa och rödvinssås L* M* 275 

 

 

 DESSERT

Jordgubbssorbet med pistage- och mascarponekräm, färska jordgubbar och maränger L M N 125 

Crème Brûlée L M 110

Restaurang Nationalmuseums petit four G L M 44

Rätten innehåller G=gluten L=laktos M=mjölkprotein N=nötter V=vegansk

Med stjärna G* L* M* N* = rätten går att få utan allergenerna. Vid allergier, fråga oss!

Vi reserverar oss för ändringar av rätter och priser

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.