Helglunch

Ta med vänner och familj – när brunchen har sommaruppehåll serverar vi istället vår sommarhelglunch lördagar och söndagar, helgmeny på dagen. Till denna bokar ni bord och sitter då inne i våra matsalar. Önskar ni sitta ute på vår fina uteservering alternativt på glasterrassen kommer ni på drop in och beställer då mat från vår barmeny.

 

Tider

Lördag & söndag kl. 12.00 – 14.00, t o m 1 september

Lunch a la carte lördag-söndag kl. 12.00-14.00

FÖRRÄTTER

Skagen på mörkt bröd med löjrom G* L* M* halv eller hel 165/245

Årets sill 2024: Krämig löksill med färsksaltad Kindagurka, Guldklimp och färska örter. Serveras med rågbröd och färskpotatis G* M halv eller hel
125/195

Svenska tomater med rostad jalapeñovinägrett, Gammel Knas, silverlök och frökrisp M* V*
135

Råbiff med sesam- och sojavinägrett, ingefära, inlagd kålrabbi med chili, gurka, salladslök, misomajonnäs och koriander 165

 

VARMRÄTTER

 Räksallad (125 g räkor) med ägg, grönärtskräm och Nobisdressing 225

Friterade kronärtskockor med kräm på kikärtor, ört- och vitlöksvinägrett, brytbönor och espelettepeppar G V 215

Dagens laxanrättning 245

Citronstekt kycklinglårfilé från Munka-Ljungby med färskpotatis, fänkål, blomkålskräm smaksatt med brynt smör, rädisa, körvel och kycklinggräddsky L M 235

Dagens köttanrättning Dagspris

 

 

 DESSERT

 Hallonmousse med rostad vit chokladkaka och dagens färska bär G M 125

Crème Brûlée L M 110

 Restaurang Nationalmuseums petit four G L M 42

Rätten innehåller G=gluten L=laktos M=mjölkprotein N=nötter V=vegansk

Med stjärna G* L* M* N* = rätten går att få utan allergenerna. Vid allergier, fråga oss!

Vi reserverar oss för ändringar av rätter och priser

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.