Pocherad Helleflundra med ostronsås & grönsaksjulienne
4 pers
4 bitar a 180 g helleflundra
8-12 ostron beroende på kärleken till ostron och ekonomin
1 finhackad shalottenlök
1 dl fiskbuljong
1 dl vitt vin
100 g smör
2 dl grädde
1 klyfta vitlök
½ citron
Maizena
1/ 2 purjolök
1 morot
1 knippe körvel
Salt
Vitpeppar
TILLAGNING
Filea ur helleflundran och stycka fina bitar på ca 180 g
Öppna ostronen , frigör dem och ta reda på vätskan , skär dem grovt
Finstrimla julienne av purjolök och morot
Tag en låg kastrull, finhacka shalottenlöken
Lägg i Helleflundran och slå på vin och fiskbuljongen, lite smör 30 g
Salt och vitpeppra
Koka fisken under lock på låg temp ca 4 min så att den fortfarande har lite kärna
Lyft upp fisken håll den varm, tex i ugn på 50 g
Koka ner fonden och tillsätt grädde och koka vidare
Smaka av med lite citronsaft, vitlök och ostronsaften sila såsen, red av den något med maizena
Smöra panan lägg tillbaka fisken och låt den sjuda i såsen försiktigt
Svetta av julienne med i lite smör i panna. Krydda med salt vitpeppar
Lägg julienne på fisken fördela ostron på och garnera med körvel
Serveras med tournerad kokt potatis