Aktuellt

1:a och 9:e maj Lunch Ala carte

Den 1:a och 9:e maj är två röda dagar som vi gärna vill fira med er, dessa dagar serverar vi lunch Ala carte mellan 14-16  (kvälls Ala carte som vanligt från 17.00)

Se lunch Ala carten här:

Toast skagen med Kalixlöjrom G* M* 165/245

Misobakad blomkål med kräm på vita bönor, chilimarinerad rättika, mynta, koriander och rostat ris V 145

Örtbakad ryggbiff med tomat, inkokt fänkål, friterad kronärtskocka och vattenkrasse 165

VARMRÄTTER

 Räksallad (100 g räkor) med grönärtskräm, kokt ägg och Nobisdressing 185

Biff Minute med café de Parissmör, sallad med citronmarinerad silverlök, rostad Amandinepotatis och rödvinssås M* 305

Råraka med ramslökskräm, inkokt vit sparris, bakad tomat, sotad gurka och vita bönor 195

Halstrad fjällrödingfilé med rapsskott, forellrom, smörsås och kokt färskpotatis L M 295

Wallenbergare med sockerärtsallad, rårörda lingon, skirat smör och potatispuré G L M 225

DESSERT

 Crème brûlée L M 110

Rabarberpaj med vaniljglass G L M 115

Restaurang Nationalmuseums petit four G L M 42

En kula glass eller sorbet L* M* 45

 

Rätten innehåller G=gluten L=laktos M=mjölkprodukter N=nötter V= vegansk
Med * = rätten går att få utan allergenerna.

 Vid allergier, fråga oss!

Vi reserverar oss för ändringar av rätter och priser

 

 

 

 

Gästspel med Nazuk och Eriksberg den 28/5 (från 17.00)

 

Fantastiska Nazuk som vann Sveriges mästerkock 2023 gästar oss denna kväll och erbjuder er en härlig tre rätters meny som ni inte vill missa! Eriksberg ser till att ni får matchande öl i glasen.

TILLTUGG

Löjromsroyal

FÖRRÄTT

Gáhkku (samiskt tunnbröd) med kallrökt röding, örtemulsion och picklad rabarber

Rekommenderad öl: Eriksberg Mäster

 VARMRÄTT

Palt med suovas, lingongelé och grillad grädde

Rekommenderad öl: Eriksberg Karaktär

 DESSERT

Karamelliserad kaffeost, ljumma hjortron och sabayonsås.

                525:-/person (öl ingår inte i menypriset)

Brunch lördag och söndag

Ta med dina vänner och hälsa på – brunch är ett mysigt helgnöje för alla! Vår brunch är en buffé fylld av fräscha grönsaksrätter gjorda på svenska råvaror, och chark och korvar från småskaliga producenter från olika delar av Sverige.

Vår krögare Fredrik Erikssons kärlek till fiskar visar sig speciellt bland bufféns kalla rätter.

Runda av med den söta efterrättsbuffén fylld av ostar, kompotter på frukt och bär, mousse och hembakta mjuka och hårda kakor.

Drick vår äppelmust eller en humlestinn öl till det hela!

Brunchmeny

Boka bord

100-lappen

Nästan varje onsdag under vår och höst bjuder vi in till 100-lappen på Långbro Värdshus. Det blir ett nytt tema varje gång och du får prova nya smaker för en hundralapp. Ibland får vi besök från en leverantör, ibland ett gästspel från en annan restaurang, ibland fokus på bara dryck, andra gånger blir det smårätter, allt kan hända. Endast drop in från kl. 17.00 i baren och på glasterassen när temperaturen tillåter. Det går ej att boka bord till detta. Nedan ser ni kommande 100-lappar

 

 

1 Maj Räksallad med roséprovning 

Härliga 1 Maj, vi firar in att sommaren är nära med vår populära Räksallad för en hundring.
Utöver det kan ni prova tre sorters rosé för yttligare en hundring, Åsa från Handpicked wines kommer och berättar allt ni vill veta om rosé.
Kom och njut av denna röda afton med oss.

 

 8 Maj Tunnbrödsrulle med pucko

Vår älskade tunnbrödsrulle gör come back!
Fredrik görs sin tolkning med Långbros gurksallad, grov mandelpotatispuré och Fredriks egna senap från Visningsö!! Korven kommer från Skövde och värms i en härlig lag med lök, öl och vitpeppar.
Till alla kära ungdomar bjuder vi på en pucko kvällen till ära!
Annars njuter ni öl från Österlen denna afton!

 

 

Följ oss gärna  på Facebook och Instagram för att få mer detaljer.

100-lappen

Dagens fast på kvällen

För tre år sedan myntade Fredrik ”dagens fast på kvällen”. För Fredrik och oss andra på Långbro värdshus är det viktigt att ni gäster vet att på Barmenyn finns det varje vardag minst en rätt för 150 kronor. Varmt välkomna!

Mat för avhämtning

På Långbro Värdshus är ni varmt välkomna att beställa take away från vår lunchmeny alla vardagar i veckan kl. 11-14. Aktuell lunchmeny uppdateras kvällen innan.

Bakgrund - CAPITAL of GASTRONOMY

Stockholm Gastronomisk Huvudstad

Vi på Långbro är stolta över vårt samarbete med capitalofgastronomy.se

Parkering

Vi har 12 platser på Bergtallsvägen som är avgiftsfria för restaurangens gäster. Där krävs ett tillstånd som hämtas inne på värdshuset. Är det fullt där finns det fler platser på närliggande gator som Elsa Borgs Gata eller Fredrika Bremers Gata. Betalparkeringar finns på Stora kvinns väg 11 vid bakfickan eller Stora mans väg vid Stockholms Högskola, ca 500 meter från Långbro värdshus.

Integrationspakten

Vi är med i Stockholms stads Integrationspakten – ett medlemsnätverk skapat för att underlätta för arbetsgivare att hitta kompetens och samtidigt korta vägen till arbete för de som står utanför arbetsmarknaden. Se filmen om Integrationspakten som handlar om vad vi har gjort för att bibehålla och skapa arbetstillfällen under Coronakrisen.

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.