Middag i matsalen
Vår noggrant utvalda a la carte serveras tisdagar till lördagar från klockan 17. Köket erbjuder omsorgsfullt tillagade förrätter, varmrätter och desserter med avstamp i aktuell säsong.
Sommarmeny
Vissa ord fastnar. Som dagens. En prisvärd och populär lunchrätt som vi gärna går ut och äter. Ibland söker vi det storstilade och andra gånger en mysig god vardagsmiddag med mindre plånbok. Bra, tycker vi. Därför erbjuder vi Dagens – fast på kvällen. Tisdag – lördagkvällar finns utöver a la carte, en grön och en fisk, alternativt kött eller fågel för endast 150 kr att välja mellan. Går även att ta med hem!
Sommarmeny för de yngre
Vi vill att hela familjen ska kunna samlas runt en trevlig måltid hos oss, och att det ska finnas något att äta för alla. Barn och ungdomar kan därför välja att äta halvportioner från vår kvällsmeny, eller beställa från menyn för de yngre.
À la carte
På grund av rådande omständigheter har vi förändrat vår a la cart och erbjuder nedanstående meny.
Varje kväll serveras ytterligare två rätter som heter Dagens fast på Kvällen. De byts varje vecka och finns ovan.
FÖRRÄTTER
Toast Skagen G* hel 205 eller halv 135
Långbros råbiff med klassiska tillbehör 155
Kalixlöjrom 20g eller 40g med smörstekt toast, smetana, rödlök och citron G* M* halv 195 hel 295
Grön sparris med citronmajonnäs, rostade solroskärnor och Almnäs Tegel M* 150
VARMRÄTTER
Kvällens anrättning med tillbehör
Rimmad lax med dillstuvad potatis och Västervikssenap M* 175
Vitvinsbrässerad oxbringa med Gotlandsbetor, vinägerkokt bacon, rotselleripuré, krispig lök och timjangräddsky M 215
Långbakad högrev med vitlöksstekta bönor, bakad tomat och rödvinssky 150
Bakad blomkål med ramslökspesto, grön sparris, rostade solrosfrön och vattenkrasse 150
Biff minute med bearnaise, tomatsallad och rostad Amadinepotatis M* 245
Halstrad fjällröding med ramslöksmajonnäs, primörer, gemsallad och örter 295
EFTERRÄTTER
Crème Brûlée M 105
Marängswiss med vaniljglass, vispad grädde, maräng och chokladsås M 95
Mandel- och kardemummakaka med inkokt rabarber, vaniljfärskost och rabarbersorbet M 150