Veganska havreflarn med citronvaniljgrädde

Servera gärnade veganska flarnen och citronvaniljgrädde med färska hallon som en somrig dessert eller något gott till eftermiddagskaffet.

 

Veganska havreflarn

75 g breoliv eller mjölkfritt margarin

1 dl havregryn

1 dl vetemjöl

1 dl socker

2 msk vegansk grädde

2 msk sirap

½ tsk bakpulver

 

Smält ”smöret ”

Blanda vetemjölet med bakpulver

Blanda med havregryn, socker och ner i mjölet

Häll i övriga ingredienser och rör ihop till en deg

Fördela degen på plåt och tryck ut den
Grädda på 175 g i ca 5 min till de är  gyllenbruna

Låt svalna

Vegansk citronvaniljgrädde

2 dl soya grädde

2 msk florsocker

1 vaniljstång urgröpt

1 citron finrivet citronskal

Vispa ihop och smaksätt med  florsocker vanilj och citronskalet

Förslag på servering:

Varva flarn med färska hallon

Pudra lite florsocker på toppen och lägg lite citronmeliss

Servera med vispad citronvaniljgrädden

 

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.