Veganska havreflarn med citronvaniljgrädde
Servera gärnade veganska flarnen och citronvaniljgrädde med färska hallon som en somrig dessert eller något gott till eftermiddagskaffet.
Veganska havreflarn
75 g breoliv eller mjölkfritt margarin
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
2 msk vegansk grädde
2 msk sirap
½ tsk bakpulver
Smält ”smöret ”
Blanda vetemjölet med bakpulver
Blanda med havregryn, socker och ner i mjölet
Häll i övriga ingredienser och rör ihop till en deg
Fördela degen på plåt och tryck ut den
Grädda på 175 g i ca 5 min till de är gyllenbruna
Låt svalna
Vegansk citronvaniljgrädde
2 dl soya grädde
2 msk florsocker
1 vaniljstång urgröpt
1 citron finrivet citronskal
Vispa ihop och smaksätt med florsocker vanilj och citronskalet
Förslag på servering:
Varva flarn med färska hallon
Pudra lite florsocker på toppen och lägg lite citronmeliss
Servera med vispad citronvaniljgrädden