Långbrosill anno 2009

Varje år gör vi en ny smaksättning av Långbrosillen till julbordet. Här kommer receptet på den som varit allra mest populär. Perfekt till alla högtider och tillfällen där sillen är ett klassiskt inslag.

300 g inlagda sillfiléer

1 hårdkokt ägg

2 kokta delikatesspotatis

1,5 dl inläggningsgrönsaker (eller pickles)

1 dl crème fraiche

2 msk majonnäs

1 msk skånsk senap

1 msk hackad dill

1 msk hackad gräslök

salt

nymald vitpeppar

Gör så här

Skär sillen i grova bitar. Skala ägget och skär det i bitar.

Tärna potatisen och grönsakerna. Spara 0,5 dl grönsaker till garneringen.

Blanda allt med crème fraiche och majonnäs.

Smaksätt med senap, örter, salt och peppar.

 

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.