Lunchmeny 11.00-14.00

Veckans favorit: Wallenbergare med sockerärtsallad, rårörda lingon, skirat smör och potatispuré G L M 205

Toast Skagen med Kalixlöjrom halv/hel G* L* M* 175/255

Svensk chorizo med gurkmajonnäs, senapsvinägrett, sallad och potatispuré L M 140 

Dijonsenapsstekt strömming med potatispuré, citron och skirat smör G L M 150

Pasta Torteglioni med kalkon, morot, champinjoner, citron, grädde och parmesanost G L M 145

Sallad med oliver, fetaost, rödlök, tomat, lufttorkad skinka och basilikakräm L M 185

Fiskgryta med tomat, fänkål, aioli och krutonger G* 145

Bakade rödbetor med rotsellerikräm, stekta kikärtor, pangrattato och persiljesallad G* 145 

Halstrad fjällröding med sotad gurksallad, inkokt vit sparris, forellrom, Sandefjordsås och kokt Annikapotatis L* M* 285

 

Sött   

Crème brûlée L M 110

Mandel- och kardemummakaka med vaniljmousse och rabarber L M N 65

Restaurang Nationalmuseums petit four G L M 44

 

Rätten innehåller G=gluten L=laktos M=mjölkprotein N=nötter V=vegansk

Med stjärna G* L* M* N* = rätten går att få utan allergenerna. Vid allergier, fråga oss!

Vi reserverar oss för ändringar av rätter och priser

Allergener

G = Innehåller gluten

M = Innehåller mjölkprodukter

N = Innehåller nötter

 

G = Går att få glutenfri

M = Går att få mjölkproduktfri

N = Går att få nötfri

Har ni några andra matallergier, fråga din servis om rätternas innehåll.