Lunchmeny 11.00-14.00
Veckans favorit: Wallenbergare med sockerärtsallad, rårörda lingon, skirat smör och potatispuré G L M 205
Toast Skagen med Kalixlöjrom halv/hel G* L* M* 175/255
Svensk chorizo med gurkmajonnäs, senapsvinägrett, sallad och potatispuré L M 140
Dijonsenapsstekt strömming med potatispuré, citron och skirat smör G L M 150
Pasta Torteglioni med kalkon, morot, champinjoner, citron, grädde och parmesanost G L M 145
Sallad med oliver, fetaost, rödlök, tomat, lufttorkad skinka och basilikakräm L M 185
Fiskgryta med tomat, fänkål, aioli och krutonger G* 145
Bakade rödbetor med rotsellerikräm, stekta kikärtor, pangrattato och persiljesallad G* 145
Halstrad fjällröding med sotad gurksallad, inkokt vit sparris, forellrom, Sandefjordsås och kokt Annikapotatis L* M* 285
Sött
Crème brûlée L M 110
Mandel- och kardemummakaka med vaniljmousse och rabarber L M N 65
Restaurang Nationalmuseums petit four G L M 44
Rätten innehåller G=gluten L=laktos M=mjölkprotein N=nötter V=vegansk
Med stjärna G* L* M* N* = rätten går att få utan allergenerna. Vid allergier, fråga oss!
Vi reserverar oss för ändringar av rätter och priser